Пробуждането

Още от поредицата Най-тъмните сили

Пробуждането

(4.00 от 1 глас)  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Печатна книга

15.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

В „Пробуждането“ – книга втора от трилогията „Най-тъмните сили“, приключенията на Клоуи Сондърс продължават. Оказва се, че Клоуи е плод на научен експеримент – тя не само вижда призраци, но и умее да пробужда мъртвите. Животът ѝ обаче е застрашен и то точно от онези, които са я използвали за опитите си. Заедно с тримата си приятели, които също са надарени със свръхестествени способности, Клоуи ще трябва да намери някой, който да ѝ помогне да си спаси живота и да си върне свободата.

Когато вратата на килията ми изщрака и се отвори, първата мисъл, която прониза упоения ми мозък, беше, че Лиз е променила решението си и се е върнала. Но нима духовете отварят врати? Да, понякога ме молеха да отворя някоя, за да говоря със зомбито на мъртвец, притежавал свръхестествени способности и станал жертва на лудия учен, но те самите нямаха нужда да отварят врати.

В Лайл Хаус не бях единствената със свръхестествени способности. Саймън можеше да прави магии. Рей изгаряше хората с голи ръце. Дерек притежаваше нечовешки сили и свръхразвити сетива и очевидно, много скоро щеше да може да се превръща във вълк. Тори... е, не бях сигурна каква точно бе Тори – може би едно объркано дете, чиято майка, член на управата, я бе настанила в Лайл Хаус.Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Колибри
Година: 2013
ISBN: 9789545299780
Страници: 272
Тегло: 0.25 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.


ИНТЕРВЮ С КЕЛИ АРМСТРОНГ - 20 АВГУСТ, 2011 Г.

КАК ИЗДАДОХА ПЪРВАТА ВИ КНИГА, ДОВЕРИХТЕ ЛИ СЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН АГЕНТ?

Цял живот пиша. Някъде между двайсетата и трийсетата си година започнах да пиша романи и да изпращам от време на време запитвания, съпроводени с глави от самите книги, но никога не получавах нещо повече от формално писмо с отказ.
Когато завършвах „Bitten“, имах асистент, нещо като инструктор, който наблюдаваше напредъка ми и ме напътстваше. Този човек ми предложи да се обърнем към литературен агент, впоследствие всичко се разви много бързо.
В рамките на 2-3 месеца статусът ми радикално се промени – от автор, който никой не желае до издаде, се превърнах в писател с множество договори. Накратко, решението да се обърна лъм литературен агент се оказа съдбовно.

„BITTEN“ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ 2001 Г., КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ СТЕ СРЕД ПИОНЕРИТЕ В ЖАНРА НА ФЕНТЪЗИ И ХОРЪР РОМАНИТЕ, ИЗГЛЕЖДА ВАМПИРИТЕ И ВЪРКОЛАЦИТЕ НИКОГА НЕ ВИ НАПУСКАТ! ИНТЕРЕСУВАХТЕ ЛИ СЕ ОТ ПАРАНОРМАЛНИ ЯВЛЕНИЯ ПРЕДИ ДА СЕ РОДИ ИДЕЯТА ЗА „BITTEN“ИЛИ ТЕМАТА ВИ ЗАВЛАДЯ СЛЕД ТОВА?

Интересувам се от паранормалното от детските си години. Често шеговито обвинявам Скуби Ду, че ме ориентира в тази посока, но това, струва ми се, беше първият ми сблъсък с вампири, върколаци и други подобни творения на нощта.

ЗАЩО „ЖЕНИ ОТ ДРУГИЯ СВЯТ“? ВИЕ НАПИСАХТЕ ПРЕКРАСНАТА АНТОЛОГИЯ „МЪЖЕ ОТ ДРУГИЯ СВЯТ“ ПРЕЗ 2009 Г., НО ЗАЩО ПРЕДПОЧЕТОХТЕ ПЪРВО ДА РАЗКАЖЕТЕ ИСТОРИИ ЗА СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО, СВЪРЗАНИ С ЖЕНИ?

Случи се някак естествено, не беше съзнателен избор. Наративът в първо лице единствено число ми е по-удобен, и изобщо женската гледна точка. Винаги, когато „наемам“ нечий глас, позицията на твърде различен от мен човек, аз съм много предпазлива – когато той се различава от мен по пол, възраст, социален статус, бит и т.н. Ето защо, когато започвах тази поредица, не мислех за персонажи – мъже.

И СТИГАМЕ ДО 2008 Г., КОГАТО ИЗЛЕЗЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОПУЛЯРНАТА В МОМЕНТА ТРИЛОГИЯ „НАЙ-ТЪМНИТЕ СИЛИ“, АДРЕСИРАНА КЪМ ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ. КАКВО ВИ МОТИВИРА ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ЮНОШИТЕ, ТОВА Е НЕВЕРОЯТНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО!

Идеята ме изненада, докато работех над втория си роман за възрастни - мислех си за свръхестествени същества, които постепенно разширяват властта си, а в моя свят това е представа, свързана с годините на пубертета. Не беше походяща за зрялата ми публика. Идеята отлежаваше някъде в покрайнините на съзнанието ми, докато не започна да нараства броят писма от млади читатели. Казах си, че това са почти деца, че те не бива да четат романите ми! И после реших да дам шанс на въпросната идея.
Голямото предизвикателство се състои в това, че аз съм много по-възрастна от моя централен персонаж в случая. Когато самата аз бях тийнейджър, изпитвах омраза към автори, отдавна прехвърлили трийсет години, които влизат в ролята на тийнейджъри. Беше болезнено очевидно, че са от погрешната страна на числото трийсет. В този смисъл мен ме спасява дъщеря ми – имам си „вградена“ фокус група у дома.

ИЗТЪКНАХТЕ УБЕДИТЕЛЕН ДОВОД ЗА ФАКТИЧЕСКОТО ВИ НЕЖЕЛАНИЕ ДА „ПРЕЛИВАТЕ“ ПЕРСОНАЖИ ОТ ЕДНА В ДРУГА СВОЯ ПОРЕДИЦА – ОТ ТАЗИ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ ВИ ЧИТАТЕЛИ КЪМ „НАЙ-ТЪМНИТЕ СИЛИ“, НАПРИМЕР. ДА НЕ БИ ДА СМЯТАТЕ, ЧЕ ПОКРОВИТЕЛИТЕ, СПАСИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТНОВО ДЕЦА?

Да, точно така, важно е всеки протагонист във всяка книга да спасява самия себе си. Разбира се, може някой да му оказва помощ, звучи по-реалистично, нали? Героите ми превръщат самите себе си в инструмент за разрешаване на проблемите си, без значение дали са деца, тийнейджъри или възрастни хора.

В СВОЯТА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НАМЕКНАХТЕ, ЧЕ КЛОУИ, ДЕРЕК, САЙМЪН И ДРУГИ ЛЮБИМИ ГЕРОИ ОТ „ПРИЗОВАВАНЕТО“ И „ПРОБУЖДАНЕТО“ МОЖЕ ДА СЕ „ПРЕРОДЯТ“ В БЪДЕЩ ВАШ ПРОЕКТ, ИМА ЛИ ШАНС ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, НАИСТИНА?

Да, определено. Те ще участват в последната част от поредицата „Тъмнината възкръсва“, имам договори и за още три книги след това.

НАЙ-ЛЮБИМАТА ВИ КНИГА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА?

Обикновено отговарям, че любимата ми книга е „Гордост и предразсъдъци“, но само защото книгите, които обичам са твърде много, за да избера една! Сред останалите са „Хълмът Уотършип“ на Ричард Адамс и всичко от Стивън Кинг.

НАЙ-ЛЮБИМИЯТ ВИ АВТОР?

Както любимите книги, така и любимите ми писатели постоянно менят позициите си, но ако трябва да назова един-единствен автор, това би бил Стивън Кинг. Чета го от гимназията до днес.

КАКЪВ СЪВЕТ БИХТЕ ДАЛИ НА МЛАДИТЕ ПИСАТЕЛИ, КОИТО ОЩЕ НЕ СА ПОСТИГНАЛИ ПОПУЛЯРНОСТ?

Да продължават да пишат. Скучно е да го казвам, знам, но това е най-същественото. Трябва да упорстваш в любовта си към писането, да я пазиш и постоянно да пишеш нови неща, дори да не съзираш вероятност скоро да те издадат.

 

Източник: Издателство Колибри


За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: