Апартаментът

Апартаментът

(4.44 от 16 гласа)Свръхестествената атмосфера е фон, върху който едно 7-годишно дете не живее пълноценно и не може да намери място в разкъсвания от насилие свят. Той не вярва, че ще му бъде по-лесно, ако превъзмогне страха си от хората.           

Загрижени за социализирането на сина си, за което и психолозите не успяват да му помогнат, родителите му трябва да пазят и себе си, а и него от нова тревога -  от паранормалната активност, която не ги оставя на мира. Но вероятно както синът им няма представа какъв би бил животът му, ако преодолее антропофобията си,  така и те не разбират с каква цел е всичко това,  което им се случва. Притеснението им навлиза в друго измерение, когато виждат, че той се затваря още повече за околния свят, а се отваря все повече за другия...., необяснимия.   

Виж цялата анотация »

е-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга

 „Това е книга, която започнеш ли да четеш не можеш лесно да затвориш, а затвориш ли я продължаваш да живееш с героите и техните проблеми, които са проблеми на много хора в света на отчуждението, озлоблението и омразата, които понякога минават границите на разумното. Семейството на Ева и Мартин и техният малък син Боби карат читателя ту да се радва на тяхното разбирателство и обич, ту да настръхва от необяснимите посещения на невидим злосторник, които чупи, тропа и удря наемателите на апартамента. Недосегаемият наемодател Марио е образ, чиято жестокост и алчност днес са често срещано явление. Днешното общество събужда странни явления, развива фобии и поведения нетипични за разумните същества. Особено жестоко е, когато те се проявяват от деца и млади хора. Битката за тяхното спасение и изцеление е жестока”.

Катя Кирянова - член на Съюза на българските писатели
 

„Романът „Апартаментът” се издига над национално ниво. Няма битовизми и носталгия по миналото, от каквито все още страда съвременната ни литература. Книгата е мрачна, с блещукащи светлини на надежда, а стилът е гладък и изчистен. Прекрасно четиво! ”

доц. Роман Хаджикосев - университетски преподавател по Западноевропейска литература

„Апартаментът” е наситен с доста силни психологически моменти, в които нещото въздейства върху съзнанието на някого. Роман, чиито напълно неочакван финал ни кара да се замислим върху това, че няма нищо случайно в живота; че уж всеки човек избира своя апартамент и дом - буквално и образно казано, но винаги се оказва, че не е избрал това, което иска. Много място е отделено на междуличностните отношения, които правят този роман потресаващ. Макар авторът да е достигнал до значенията на имената (на персонажите) чисто интуитивно, те са много интересно подбрани. Корените им са дори библейски.   Отново се оказва, че няма нищо случайно и в този аспект. Някои от тях имат отношение към поведението им, а други тъкмо напротив - отрицание на характера, една презумпция, която ръководи голяма част от световните писатели. Именната система етимологически води към онези корени, които ни карат да се вгледаме в света, който ни заобикаля. Един социален, но и страховит роман, разположен на границите на комерсиалното и стойностното със защитени критерии. Настроението на диаболистичните му разкази от сборника „Неумираща любов” (2007г) се преплитат с нови хоризонти, които авторът ни поднася тук. Роман, в който няма нищо излишно и прекалено. Всяка една дума докосва сетивата ни. А епизодите са толкова реалистични и натурални, сякаш добиваме усещането, че не четем роман, а сме вътре в него.

Красимира Кацарска - литературен критик, рецензент и автор на множество литературни статии, анализи и книги.


За автора

За автора

 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: