НеЗабравените

НеЗабравените

Автор: Колектив
(4.08 от 12 гласа)"НеЗабравените"  е книга, създадена от студентите по книгоиздаване от втори курс във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Изданието е резултатът от занятията по новата дисциплина „Учебно издателство – майсторски клас“. Студентите са не само автори на всички текстове, но извършват и целия издателски процес – редактиране, коригиране, дизайн, предпечатна подготовка.

Символното заглавие "НеЗабравените" насочва към призванието на хората, отдадени на библиотечното дело. Със своите 36 текста книгата се фокусира върху оцеляването на малките читалищни и училищни библиотеки, но представя също няколко регионални и специализирани библиотеки. Сборникът пресъздава срещите на студентите с библиотекари от различни краища на България. В съдържанието намират място и големи библиотеки в Азия, Холандия и Египет. Включен e и разговор с водещ експерт от прочутата Бодлиева библиотека в Оксфорд. Част от материалите навлизат в обща проблематика като недостатъчното финансиране на библиотеките или дигитализацията на фондовете. Разкриват се историите за разпиляването на национализираната Царска библиотека и унищожаването на книги под идеологически диктат, но и обнадеждаващи факти за достъпа на незрящи до библиотечните ресурси и опазването на ценно книжовно наследство в читалища и музейни сбирки.
 
 е-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Колектив
Издател: ФЖМК
Година: 2017
ISBN: 9789548194877

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: