Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Ястия с плодове, десерти със зеленчуципечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
1500 рецепти за всеки денпечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR -
Специалитети с колбасипечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Кулинарно пътешествие с Алекспечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Българска кухняпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Класически супипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Салатитепечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Соц гурме. Куриозната история на кухнята в НРБпечатна:
22.00 лв.
11.24 EUR -
Рибена кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.