Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Зодии на вкуспечатна: 25.00 лв. -
Кулинарна библияпечатна: 5.00 лв. -
Огнена кухняпечатна: 3.00 лв. -
С пушка и черпакпечатна: 10.00 лв. -
Италианска кухняпечатна: 2.99 лв. -
Вкусове от близо и далече-книга: 4.50 лв.печатна: 9.00 лв. -
Сръбска кухняпечатна: 6.00 лв. -
69 изпитани афродизиакапечатна: 18.00 лв. -
Болгарская кухняпечатна: 10.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.