Розата на ветровете

Розата на ветровете

Автор: Коста Радев
(3.00 от 2 гласа)„Розата на ветровете” е роман, изграден на мозаечен принцип с три основни преплитащи се сюжетни линии. Водещата сюжетна нишка са изследванията и пътуванията в миналото на главния герой, амбицирал се да състави Антология на Средиземноморските поети, превеждайки позабравени имена на автори с интересна и странна съдба. Стихотворенията присъстват в текста, също и историите на поетите, въпреки че сама по себе си тази Антология е една мистификация. Всъщност мистификацията е тъй сполучлива, щото и опитни литератори бяха заблудени и търсеха допълнителни сведения за измислените от автора поети.

Виж цялата анотация »

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Коста Радев
Издател: Библио.бг
Година: 2009
ISBN: 100846


Видео: "МАЛКИ ИСТОРИИ" по БНТ1 (12.04.2012): "Историята на Коста Радев –  отшелник, писател и рибар..."


За автора

За автора

„Розата на ветровете” е роман, изграден на мозаечен принцип с три основни преплитащи се сюжетни линии. Водещата сюжетна нишка са изследванията и пътуванията в миналото на главния герой, амбицирал се да състави Антология на Средиземноморските поети, превеждайки позабравени имена на автори с интересна и странна съдба. Стихотворенията присъстват в текста, също и историите на поетите, въпреки че сама по себе си тази Антология е една мистификация. Всъщност мистификацията е тъй сполучлива, щото и опитни литератори бяха заблудени и търсеха допълнителни сведения за измислените от автора поети.

Разбира се, тази Антология не  е самоцелна, а е свързана органично с цялостната тъкан на романа.
Втората линия – това са образите на различните ветрове, организирани в тъй наречената Роза на ветровете. Те са обрисувани със своите характери, странности и особености, като негласни спътници на съдбите ни. Ветровете от различни епохи и географски области и влиянието им върху човешкото мислене и поведение. Ветровете, антропоморфизирани или обожествени, от които зависят не само моряците, а и всички човешки същества, надарени с по-висока чувствителност и свързани със силите, движещи околния свят и Вселената.
На трето място  е историята на актрисата Мила – жена с повишена чувствителност, особено към влиянието на ветровете, които я допускат до себе си. Нищо тайнствено или свръхестествено няма в тази връзка; тя може дори да е била сънувана – но в нашия живот има много повече сънища, отколкото предполагаме. Дори, ако повярваме на Пиндар – „Сън на сянка са хората” – така твърди той, и никой досега не е доказал обратното.
Така тези три линии се преплитат с ненатрапчиви връзки, докато в края на книгата – отворения край – пътищата на Мила и главния герой Николай – се пресичат; но дали те ще се забележат, или ветровете ще им помогнат – това оставяме на читателя сам да избере.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: