Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Прошката: най-великият лечителе-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Италианска кухняпечатна:
9.99 лв.
5.10 EUR -
Български рецепти за кризапечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Готварските техники и умения - книга 3печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Нещо леко за вечеряпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Италия на масата -
50 неустоими десертапечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
500 бири от цял свят, които непременно трябва да опитатепечатна:
19.90 лв.
10.17 EUR -
Какво да сготвим набързопечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.