Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Фризерпечатна: 3.00 лв. -
Рибапечатна: 1.99 лв. -
10-те храни, които очистват организмапечатна: 5.00 лв. -
Най-вкусните козунаци за Великденпечатна: 3.90 лв. -
Bulgarian Cuisineе-книга: 7.00 лв.печатна: 8.00 лв. -
Готвим в глинени съдовепечатна: 9.50 лв. -
Моята кухня 3е-книга: 4.00 лв.печатна: 5.00 лв. -
Напиткипечатна: 5.80 лв. -
Моята диабетична кухняпечатна: 17.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.