Меню - брой 74/2014
Още от поредицата Меню
-
Story - юни/2018 -
СПИСАНИЕ DIVINO бр. 11печатна: 10.00 лв. -
Камиони - брой 01/2021 -
Бела - брой 8/2012 -
Активни потребители/брой 4 -
Мирна - брой 2 -
Фотомания - брой 6печатна: 5.00 лв. -
МЕНИДЖЪР - брой 08/2020 -
Съвременник, брой 2 - 2012печатна: 10.00 лв.
Всяка пролет в българското готварско съзнание се върти около два големи празника - Великден и Гергьовден. Традиционно и двата са свързани с езическия цикъл на живот, смърт и прераждане и за да разкрият тази позиция се нуждаят от свещена жертва. И двата случая това е агнето. Вековете на спазване на този мистичен код са довели и до създаването на твърди кулинарни знания за приготвянето на агнешкото. Ние пък ви предлагаме да разчупите кухненския канон.
Като стана дума за мистика – няма по-магична българска планина от Странджа. И дори да забравим за всички оброчища и светилища, храната, която се приготвя там е пълна със сила и древни знания.
В този брой Ан Фам ще ви заведе да похапнете в родната Виетнам, а Марина Караконова с помощта на шеф-готвача Кристиан Грасо разказва за най-известната италианска кулинарна традиция – тосканската.
Нашият шеф-готвач Ивелина Иванова за поредн път е сътворила и приготвила многобройни рецепти – за вкусни салата, десерти с какао, ефектни великденски сладки, пухкави бриоши за закуска и какво ли още не.
Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.
Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.
еКнига, еСписание - това е файл, съдържащ текст, шрифтове, изображения, хипервръзки, видео или звук. Текстът е форматиран по начин познат от печатните издания.
Библио.бг разпространява изданията във формати .ePub и/или .PDF
"Прочети откъс" - натискайки този бутон, вие добавяте файл с откъс от съдържанието на изданието в "Моята библиотека". Това е мястото, от където може да свалите файла и да го отворите на своето устройство.
"Поръчай" - натискайки този бутон, вие добавяте изданието в своята "Кошница" с продукти за плащане. От там може да изберете начин на плащане и да платите. В зависимост от начина на плащане, вашите издания ще бъдат налични за четене в "Моята библиотека" веднага или след извършване на плащането от вас към Библио.бг
Издания с цена 0 стават моментално достъпни, с натискането на бутон "Поръчай", в "Моята библиотека".
Начините за плащане са: С директно въвеждане на Кредитна карта, ePay, EasyPay, PayPal, банков превод, ваучер със стойност.
DRM: е система за контрол на достъпа до електронните издания. Това е изискване на някои от издателствата свързано с разпространението. Книгите, които имат DRM са означени със знак "DRM". Повече за DRM тук
* при възникнали въпроси свързани с достъпността на закупените издания се свържете с нас на оставените контакти
Още електронни списания
Информация за избраното списание
Ревю
Храната е основата, върху която градим всичко. Да, тя поддържа физическото съ-
ществуване на човека, но далеч надхвърля ролята на биологично гориво. За нас, в спи-
сание „Меню“, храната е общуване и ритуал, вековна култура и акт на творчество,
естетика и интелектуално предизвикателство.
Храната трябва да е вкусна и да доставя удоволствие. Пълноценните ястия – при-
готвени с качествени съставки, с щадящи продуктите техники и умело подправени,
са апетитни, те носят наслада, приятни мигове, хубаво настроение и радост от
живота.
Едновременно с това храната изгражда организма ни, настроението ни, здравето
ни. Хипократ е казал, че лекарството трябва да е храна, а храната - лекарство.
Всички рецепти в списанието ни са здравословни и балансирани, затова и те не са
специално обозначени като такива.
В нашите рецепти няма да видите калории. Уверени сме, че читателите ни имат
специално отношение към кулинарията и правилна преценка за количествата на хра-
ната си. Мярката е съществен елемент от правилното хранене и добрия начин на
живот.
Съчетаването на храната с качествено вино в умерени количества допринася не
само за удоволствието от вкуса и от съпреживяването, но и за едно още по-здра-
вословно хранене. Феноменът на средиземноморската диета е доказателство за
това. Виното, тази древна напитка на боговете, е съвършеният партньор на вкус-
ната храна.
Всички рецепти в списание „Меню“ са приготвени от шеф-готвач Ивелина Иванова,
опитани са от екипа ни и са снимани от нашите фотографи. Изключение правят
творенията на нашите гости, които също са пробвани и снимани от „Меню“, освен
ако изрично не е указано друго. Гарантираме, че ако следвате точно рецептите, ще
получите желания резултат. Но също така можете да ги разглеждате само като
идеи и смело да експериментирате на тяхната основа - творчеството в кухнята
доставя голяма радост.
В някои от рецептите предлагаме да се използват съставки от конкретни марки.
Това е предпочитан и желан от рекламодатели и партньори подход да рекламират
своите продукти. „Меню“ гарантира, че въпросният продукт е подходящ за ястие-
то и резултатът ще е добър, но предлаганата марка винаги има алтернатива по
преценка на читателите.
Категорично се обявяваме против бързото хранене в популярния му съвременен
градски смисъл. Но приемаме необходимостта в динамичния ни живот да се при-
готвя „нещо за хапване“ сравнително бързо. Ето защо предлагаме „бързи рецепти“
и ястия с „пет продукта“ - те не отнемат много време и усилия, а са пълноценна и
вкусна храна. Сандвичите също са полезни, когато са приготвени с добри продукти
и балансирани съставки.
Тъй като приемаме и уважаваме всички начини на хранене, предлагаме рецепти как-
то за вегани и всички видове вегетарианци, така и за хората, които ядат месо.
Крайностите са ни чужди и вярваме, че всички тези системи могат да осигуряват
както балансирано и пълноценно хранене, така и удоволствие от яденето.
Безкрайно разнообразен е светът на храната и храненето и ние го разглеждаме и
харесваме в цялата му многоликост. Предлагаме идеи за ястия от всички кухни по
света – национални или регионални. Българската кухня е богата и интересна - тя
е част от балканската и европейската кулинария. В „Меню“ се отнасяме с интерес
и респект към родната ни традиция и се стараем да откриваме позабравени регио-
нални рецепти или продукти. Но шовинизмът не ни е присъщ и вярваме, че хората по
цялата Земя предлагат интересни продукти и вкусни комбинации с тях.
От друга страна, насърчаваме използването на местни продукти и често ги пред-
лагаме като заместители на чуждоземни - за нас има значение колко километра е
изминал един продукт, преди да се появи в чинията ни.
Тайната на добрата храна е в продуктите. Без качествени продукти няма вкусна
и полезна храна. Борим се за свят, в който храната ни е от свежи, чисти, сезонни,
местни, автентични продукти, пълни със силата, ароматите и вкуса на една съх-
ранена природа.
Устойчивото развитие е важна част от философията на „Меню“ за храната, хра-
ненето и продуктите. Дълбоко уважаваме и пишем за онези производители, които
са се посветили на мисията да осигуряват на хората екологично чисти продукти с
истински вкус.
Природата и нейните дарове са най-голямото ни богатство. Списание „Меню“ вече
се печата на рециклирана хартия - това е нашият скромен принос за опазването
на планетата ни.
Вярваме, че е нужно в света да се наложи справедливост за хората, които произ-
веждат храна. Затова подкрепяме организацията и продуктите на „справедливата
търговия“ Fair Trade.
В „Меню“ сме и за пълноценното оползотворяване на храната, против безотговор-
ното й изхвърляне и за създаването на хранителни банки, осигуряващи качествена
храна на огромен брой нуждаещи се от нея.
Заставаме и зад международното движение Slow Food заради усилията му да пре-
открие и възроди автентични местни продукти, сортове и породи по цял свят и да
съхрани агро-гастрономическото биоразнообразие на планетата ни.
Философията ни за храната и природата прозира винаги през рецептите на на-
шите страници в МЕНЮ У ДОМА и е лайтмотив на материалите ни в секцията
ЗА ХРАНАТА.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.