Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Точка на прекъсванепечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Преследване на дива овцапечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Стари градски рецептие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Вечност от мечтипечатна:
9.95 лв.
5.08 EUR -
Писма от тъмния вилаетпечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Изменникът шпионин, книга 2: Отстъпницапечатна:
16.90 лв.
8.64 EUR -
Клеветатае-книга:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Чакам в кафенетое-книга:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Тайните на черния капитанпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.