Училище за вкусове и аромати
Училище за вкусове и аромати е първият роман на американската писателка Ерика Бауърмайстър, който много бързо става бестселър, издаден в повече от 22 страни, защото е истинско вкусно четиво, предназначено за всички сетива.
Романът разказва за осем човека, попаднали по напълно различни причини в курса по готварство в ресторанта на Лилиан, всеки със своята история. След месеци, прекарани в училището, те започват по естествен начин да се свързват помежду си благодарение на необичайните методи на обучение на Лилиан и любовта им към храната.
Това е едно четиво за удоволствие, пропито с красивия стил на писане на Ерика Бауърмайстър. Нейните описания на вкусове и аромати те карат да усещаш храната в устата си, като в същото време ти позволяват да разсъждаваш върху живота си и да осъзнаваш как дори и най-простичките неща около нас могат да го променят. Затова тази книга не е само за тези, които обичат храната, а и за всички, които обичат да четат.
Виж цялата анотация »Информация за избраната книга
Информация за книгата:
Ревю
Училище за вкусове и аромати е първият роман на американската писателка Ерика Бауърмайстър, който много бързо става бестселър, издаден в повече от 22 страни, защото е истинско вкусно четиво, предназначено за всички сетива.
Романът разказва за осем човека, попаднали по напълно различни причини в курса по готварство в ресторанта на Лилиан, всеки със своята история. След месеци, прекарани в училището, те започват по естествен начин да се свързват помежду си благодарение на необичайните методи на обучение на Лилиан и любовта им към храната.
Това е едно четиво за удоволствие, пропито с красивия стил на писане на Ерика Бауърмайстър. Нейните описания на вкусове и аромати те карат да усещаш храната в устата си, като в същото време ти позволяват да разсъждаваш върху живота си и да осъзнаваш как дори и най-простичките неща около нас могат да го променят. Затова тази книга не е само за тези, които обичат храната, а и за всички, които обичат да четат.
Всяка отделна глава представя по един от героите. Клер е затормозена млада майка, Том — дълбоко тъгуващ млад вдовец. Изабел става все по-разсеяна с възрастта, а Карл и Хелън се опитват да оставят трудните моменти в брака си зад гърба си. Клои, Иън и Антония също имат да преодоляват своите житейски проблеми. С всяка глава, с внимание към детайлите и с чувство за хумор се разкриват не само характерите на героите, но и причините, довели ги до готварския курс.
С разгръщането на романа става ясно как всеки герой започва все повече да се доверява на собствените си инстинкти и сетива. И как уроците, получени в кухнята, могат да се прилагат във всеки аспект от живота на героите. Така някак неусетно връзката, която те създават с приготвяната храна, започва да ги свързва помежду им. А в края на книгата те не просто стават приятели, а обогатяват живота си и го изпълват с повече смисъл.
Тази книга е вълнуваща и изпълнена с фин хумор. Изпъстрена е с описания на ястия и бързи инструкции как да се приготвят, а множеството аналогии между храните и реалния живот едновременно провокират и създават удоволствие за четене. Това е и книга за фините вкусове и техники в готварството, които могат да се приложат и за лечение на душата.
Един по един героите се преобразяват от ароматите и вкусовете на храната, която създават. Пътуването към създаването на бяла торта предизвиква сладостно-тъжни копнежи и мисли за деликатна любов, а пастата със сос от чесън и домати запалва искрата на един романс, но слога точката на друг. С течение на времето съдбите на учениците се преплитат, а ястията на Лилиан надхвърлят пределите на ресторанта и нахлуват в скритите кътчета на живота им с често неочаквани, но винаги изумително вкусни резултати.
Ако обичате да четете или обичате храната, или обичате четенето за храна и готвене, не чакайте, а се потопете в едно от най-чудесните Гурме четива на сезона.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.