Измерения на икономическата политика в преходния период към пазарна икономика 2007-2013

Измерения на икономическата политика в преходния период към пазарна икономика 2007-2013

(3.95 от 20 гласа)Цели на икономическата политика на ЕС са: стабилност и хармоничен растеж, повишаване на стандарта на живота, стимулиране на процесите на конвергенция и взаимообвързаност, високо ниво на заетостта, стабилни цени, здрави обществени финанси и монетарни рамкови условия, трайно финансируема разплащателна равносметка.

Консултативна валутна комисия, комисия по икономическа политика, Европейски валутен институт, “Многостранен контрол”; трета фаза: Икономическа и финансова комисия, Европейска система на централните банки.

Икономическата политика е интегрална част от общата държавна политика. Нещо повече, поради взаимното влияние на състоянието на образованието, здравеопазването, правосъдната система, вътрешната и външната сигурност, инфраструктурите, регионите и икономическото и социалното развитие, за да е успешна една държавна политика, необходим е цялостен подход към секторите на обществения живот. Той не може да бъде конюнктурен, а трябва да е подчинен на единна философия и практика.

Не е възможно например да има едновременно успешно здравеопазване с активна роля на държавата в собствеността и управлението на здравните заведения, разпределението на средствата за тях, здравното осигуряване и профилактиката, а паралелно с това да се развива изцяло частна индустрия, търговия и услуги, основани на идеята за оттегляне на държавата и свобода на пазарните отношения.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Libra Scorp
Страници: 201
ISBN: 9789544712037

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: