Готвим в глинени съдове
Да се твърди, че готвенето в глинени съдове е класика за българина, няма да е никак точно, защото по цял свят готвят в глинени съдове различни специалитети. Но може да се твърди, че готвенето в глинени съдове днес се завръща – не толкова защото е модерно или просто звучи добре, а защото съвременната домакиня знае много добре колко колосална е разликата между печена на пещ пица и пица, печена в електрическата печка, както и между боба, сготвен в тенджера на котлон и боба, сготвен на огъня в глинено гърне. Вероятно, когато стане дума за делви, керемиди, гърнета и сачове, всеки си представя някое закътано дворче, асма, каменно огнище, цъфнали латинки край оградата... Същото, обаче, може да се постигне с едно излизане извън града. Ако пък поне веднъж сте сядали в някоя механа в Банско и сте опитали тяхното Катино мезе, разбрали сте, че глиненият съд дава съвършено друг аромат на ястията. Но преди да навлезете в царството на рецептите, ще поговорим за глинените съдове – как да ги подготвите за готвене, как да ги почиствате и съхранявате, кои са техните предимства и кои ястия стават в тях най-най-вкусни.
Kниги от същия жанр
-
Макаронени изделияпечатна: 29.85 лв. -
Агнешко - рецептипечатна: 6.99 лв. -
Стари градски рецептие-книга: 4.50 лв.печатна: 2.00 лв. -
Да се научим да готвим здравословнопечатна: 3.00 лв. -
Суперхрани for Dummiesпечатна: 5.99 лв. -
Баба, майка и аз в кухнята - ястия с яйца, колбас и безмесние-книга: 5.50 лв. -
Голямата книга на подправкитепечатна: 12.00 лв. -
Златна книга за тестата и за печиватапечатна: 16.90 лв. -
Гастрономически атласпечатна: 18.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.