Готвим в глинени съдове
Да се твърди, че готвенето в глинени съдове е класика за българина, няма да е никак точно, защото по цял свят готвят в глинени съдове различни специалитети. Но може да се твърди, че готвенето в глинени съдове днес се завръща – не толкова защото е модерно или просто звучи добре, а защото съвременната домакиня знае много добре колко колосална е разликата между печена на пещ пица и пица, печена в електрическата печка, както и между боба, сготвен в тенджера на котлон и боба, сготвен на огъня в глинено гърне. Вероятно, когато стане дума за делви, керемиди, гърнета и сачове, всеки си представя някое закътано дворче, асма, каменно огнище, цъфнали латинки край оградата... Същото, обаче, може да се постигне с едно излизане извън града. Ако пък поне веднъж сте сядали в някоя механа в Банско и сте опитали тяхното Катино мезе, разбрали сте, че глиненият съд дава съвършено друг аромат на ястията. Но преди да навлезете в царството на рецептите, ще поговорим за глинените съдове – как да ги подготвите за готвене, как да ги почиствате и съхранявате, кои са техните предимства и кои ястия стават в тях най-най-вкусни.
Kниги от същия жанр
-
Вкусни рецепти по време на кризапечатна:
3.90 лв.
1.99 EUR -
Ястия, вдъхновени от лятотопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Кулинарна енциклопедияпечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Виното - комплект KATARZYNAпечатна:
21.90 лв.
11.19 EUR -
Чудесни бързи сладкишипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готвим на сачпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR -
Българска кухняпечатна:
9.90 лв.
5.06 EUR -
В кухнята на Варварапечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Ястия с риба: 300 рецептипечатна:
4.50 лв.
2.30 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.