Българският код за вкусно

Българският код за вкусно

Автор: Колектив
(4.37 от 30 гласа)











В началото на ноември излезе „Българският код за вкусно“ - най-новото издание на Регионален етнографски музей на открито „Етър”. 

„Българският код за вкусно“ съдържа 199 рецепти – записани, съхранени, представени на кулинарни фестивали и конкурси. Основен принос за изданието има етнографът на музея Величка Илиева, дългогодишен изследовател и пазител на българските традиции. Уредникът Дамян Христов е съставил, редактори са Ваня Донева и Бояна Пенчева, а дизайна е на Мирослав Живков.
 
В книгата „Българският код за вкусно“ са включени 199 рецепти за ястия, подходящи за делник и празник. Те са събирани и обработвани при теренни проучвания, на кулинарни фестивали и конкурси, организирани през годините в Регионален етнографски музей на открито „Етър“ с цел да се издирят, съхранят и популяризират забравени рецепти от местната кухня.
 
За улеснение на читателите в кулинарното пътешествие са подготвени показалци – географски, тематичен и за кухненските мерки. Съставителите предлагат подбрано месечно меню под формата на „Рецепти за трапезата в делник и празник“, съобразени със сезонното хранене, и „Традиционни празнични ястия“, свързани с източноправославния календар.
 



е-книга

0.00 лв.

  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: