Библия - Книгите на свещеното писание на вехтия завет

Библия - Книгите на свещеното писание на вехтия завет

(3.25 от 4 гласа)Старият Завет е част от Библията, която обхваща всичките 39 книги, написани преди Христос. Книгите са Битие, Изход, Левит,Числа, Второзаконие,Исус Навин, Съдии, Рут, четирите книги на Царете, двете книги на Летописите, Ездра, Неемия, Естир,Йов,Псалми, Притчи, Еклисиаст, Песен на песните, Исая, Еремия, Езекиил,Даниил, Осия, Йоил, Амос, Авдий, Йон, Михей, Наум, Авакум, Софоний, Агей, Захария, Малахия. Старият Завет е писан в продължение на 1100 години.

С изключение на свитъците от Мъртво море всички съществуващи най-стари еврейски библейски ръкописи са от късния масоретски период. Най-ранният датиран ръкопис на еврейската масоретска Библия е едно копие на последните пророци в Ленинград (Кодекс Ленинграденсис), написан в 916 г. от н. е. Други прочути копия на еврейската Библия са Кодекс Лаудианус в Оксфорд, от 10-и век, съдържащ почти целия Стар Завет. Кодексът Бен Ашер от Алеп (Алепо Кодекс) от 10-и век и др. които се намират в различни колекции и библиотеки.

Източник на описанието: Уикипедияе-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: