Английски език - Значение и употреба на предлозите

Английски език - Значение и употреба на предлозите

Автор: Колектив
(3.60 от 5 гласа)











Предлозите са важна част на речта, както в българския, така и в английския език.

Думата предлог произлиза от две латински думи, които означават поставен пред. Той се поставя пред съществителното име или местоимение и показва връзката, която съществува между това съществително име или местоимение
и някоя друга дума. Например в израза a bag for the mail (чанта за пощата), думата for е предлог и показва отношението между bag и mail.

Можем да използваме няколко предлога, за да покажем връзка между две думи в изречението. Всеки един от тях би показал малко по-различен вид връзка, която може да видите в следните примери: under под ; near близо до; above над ; away from далече от The accident occurred under / near / above / away from the bridge.

Предлозите имат много важно място в езиците, като българския и английския, които по време на развитието си постепенно са загубили доста от падежните си форми.



  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Автор: Колектив
Издател: Skyprint
Година: 2010
Страници: 80
ISBN: 9789549351668

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: