Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Вкуснотии в глинени съдовепечатна:
4.20 лв.
2.14 EUR -
6x5 рецепти и разговори с български топ готвачие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Класически супипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Готварските техники и умения - книга 2печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Зимнинапечатна:
5.80 лв.
2.96 EUR -
Готварските техники и умения - книга 3печатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
Сладкарствопечатна:
44.70 лв.
22.85 EUR -
Вкусни подаръци - домашно приготвенипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
2000 български рецептипечатна:
19.99 лв.
10.22 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.