Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Здравословно с Мед, Полен, Прополиспечатна: 20.00 лв. -
500 италиански ястия, които непременно трябва да опитатепечатна: 19.90 лв. -
1585 от най-добрите и изпитани рецептипечатна: 15.00 лв. -
Месо, птици, риба и дивечпечатна: 7.50 лв. -
Лакомникпечатна: 12.00 лв. -
СПИСАНИЕ DIVINO бр. 9печатна: 10.00 лв. -
Коктейлипечатна: 4.00 лв. -
Да печем с любовпечатна: 58.80 лв. -
Супи и задушени ястияпечатна: 29.85 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.