Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Сборник рецепти с наръчник за хранене на децата от 3 до 7 годишна възрастпечатна: 47.00 лв. -
500 шоколадови изкушенияпечатна: 19.90 лв. -
Кулинарна модапечатна: 5.00 лв. -
Готвим за нула времепечатна: 5.00 лв. -
Книга за здраветопечатна: 9.99 лв. -
Козунаци и сладкиши от козуначено тестопечатна: 4.00 лв. -
Какво да сготвим за 30 минутипечатна: 4.00 лв. -
Разделно хранене в българската кухня - Енциклопедия 700 рецептипечатна: 20.00 лв. -
Виното - всичко, което трябва да знаем за негопечатна: 24.90 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.