Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Приключения по пътя на винотое-книга:
17.00 лв.
8.69 EURпечатна:
24.00 лв.
12.27 EUR -
Здравословни рецепти на гастрономапечатна:
16.20 лв.
8.28 EUR -
Пресни плодовепечатна:
29.85 лв.
15.26 EUR -
Болгарская кухняпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Ястия, вдъхновени от лятотопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Вкусно с Ела всеки денпечатна:
25.00 лв.
12.78 EUR -
Сръбска кухняпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Как да подобрим кулинарните си уменияпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
Тенджера под наляганее-книга:
3.00 лв.
1.53 EURпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.