Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Пърленки. Чеснови хлебчета. Фокачипечатна: 4.90 лв. -
Ароматни задушени гозбипечатна: 4.00 лв. -
Разделно хранене в българската кухня - Енциклопедия 700 рецептипечатна: 20.00 лв. -
Птиче месопечатна: 29.85 лв. -
Българска трапезапечатна: 8.99 лв. -
Готварската книга на отчаяните съпругипечатна: 33.00 лв. -
Книга за здраветопечатна: 9.99 лв. -
Супи for Dummiesпечатна: 15.00 лв. -
Българска кухняпечатна: 20.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.