Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Овче, козе и биволско мляко и продукти от тяхпечатна:
20.00 лв.
10.22 EUR -
Пастапечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
Малката голяма готварска книгапечатна:
35.00 лв.
17.89 EUR -
Болгарская кухняпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
10-те храни, които засилват имунитетапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Лук, праз, чесънпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Френска кухняпечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Всичко, което искате да знаете за алкохолапечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Класическа немска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.