Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
500 супипечатна: 19.90 лв. -
Малката голяма готварска книгапечатна: 35.00 лв. -
Голямата книга на Десертитепечатна: 16.00 лв. -
10 сурови десерта със суперхрани -
Вкусен хляб в домашна хлебопекарнае-книга: 2.50 лв.печатна: 5.00 лв. -
Да сготвим за приятелипечатна: 8.00 лв. -
Пилепечатна: 1.99 лв. -
Отнесени от...пилетопечатна: 7.00 лв. -
50 бързи рецептипечатна: 12.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.