Ястия с кайма
Каймата е един от най-популярните продукти за готвене в българската национална кухня. Тя представлява смляно с месомелачка или кълцано месо (рядко риба). Към нея могат да се добавят зеленчуци, подправки, яйца, галета и други съставки до получаване на смес, от която се оформят различни по вид и форми ястия.
Използва се както за приготвяне на супи, така и за основни ястия, за изпичане на скара (барбекю), за изработване на сурово-пушени, варени и сушени колбаси. Каймата може да бъде произведена както само от един вид месо, така и от няколко вида. Обичайно телешкото е месо от бут, с малко или без мазнина, а свинското е гърди или друго мазно свинско месо.
Kниги от същия жанр
-
Мързеливата Богданка. Готварски рецептипечатна: 3.00 лв. -
Свинско месопечатна: 1.99 лв. -
Шоколадпечатна: 2.00 лв. -
Направи си сам сирене, кашкавал, кисело млякопечатна: 4.00 лв. -
100 рецепти - десертипечатна: 2.99 лв. -
Пътят на чаяпечатна: 5.00 лв. -
Каталог на българското вино 2013 - Catalogue of bulgarian wine 2013печатна: 15.00 лв. -
Ястия от билковата градинапечатна: 3.00 лв. -
Специалитети с колбасипечатна: 8.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.