Усури - брой 116/2014

Още от поредицата Усури

Усури - брой 116/2014

(3.73 от 15 гласа)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

РОЗАТА УСПОКОЯВА УМА
Една прекрасна техника да се освободим от излишните мисли, е именно съзерцанието на разцъфнала роза. Ако го правим сред природата – дори в някоя градинка, ефектът ще е още по-изразителен. Уникално е да почувстваме как тревогата буквално изтича от нас, освобождаваме се от напрежението. А ефектът е двоен – към красотата се прибавя ароматът и така въздействието е и върху физическото тяло, и върху нашата сетивност, нашата душевност.

ТЕХНИКИ ЗА КОНЦЕНТРАЦИЯ НА УМА
Майското „Усури” е изпълнено с рози. Самото прелистване ви дава ефектът на успокоение, на концентрация. Именно техниките да концентрираме ума си заемат важно място този път в броя. Представяме ги така, както ги е родила древната мъдрост на йога, но добавяме и съвременните си разбирания за света.

МАНТРАТА, КОЯТО ОТДАЛЕЧАВА БОЛЕСТИТЕ
В съвременен контекст много може да ни даде и аюрведа, индийската наука за здравето. Откровен е с нас д-р Трипатхи, който е наследствен лечител. Именно от гледна точка на аюрведа ваксините са нещо непонятно, казва ни специалистът. И също стига до настройката на ума – колкото повече го релаксираме, толкова по-осъзнати се чувстваме за тялото, за здравето си. За пример аюрведичният лекар ни казва Данвантари мантра – в традицията на аюрведа тя премахва всички страхове, всички болести.

ПРОСТОТАТА Е ВОДЕЩА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА
Колкото повече простота има в начина ни на живот, толкова по-здрави ще сме, говорим си и със Стела Петкова, която познаваме от работата й в Зоя.бг. Дори и био, много продукти за кожата съдържат необоснован брой съставки, казва ни тя. А природата се е погрижила за всичко – едно масло е много по-пълноценно за нас, ако е чисто, простичко. Препоръчва ни например на плажа да използваме масло от какао... И ще сме ароматни, и кожата ни ще е защитена.

11 СРЕДСТВА СРЕЩУ ГЛАВОБОЛИЕ
Всичко, което идва от природата, отдалечава изкуственото влияние на съвременните комуникационни средства. Не е тайна, че едно от последствията от революцията в техниката например, е честото главоболие, което ни съпътства. Затова и нашите 11 средства срещу главоболие са си точно на мястото. Обясняваме действието на топлия компрес и защо е хубаво да имаме винаги в себе си парченце джинджифил. Как ментовото масло и дълбокото дишане могат да се превърнат в избавление от неприятната болка.

Ароматната композиция на майското „Усури” обаче започва и завършва с розата. Вижте специалните ни рецепти, които препоръчваме сами да забъркате у дома – разкошни са, за да сте по-красиви. По-спокойни и истински. Пишем и за здравословното хранене – тогава, когато се превърне в болест. А за финал ви каним на Хавелок, остров на хиляди километри от България. Портата към рая е отворена.



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Аргед
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2014
Страници: 100
ISSN: 201413122665116
Поредица: Усури


ИМЕТО „УСУРИ” ВИНАГИ Е БУДЕЛО ЛЮБОПИТСТВО. То обаче няма нищо общо с усурийските тигри, защото е съчетание на понятия от санскрит. У - това е енергията, която идва от ИЗТОЧНИКА, носи идеите и животворните вибрации на КОСМИЧЕСКОТО СЪРЦЕ; СУР пък побира в себе си космическата мъдрост, еволюцията, изминатия път, натрупания опит; и накрая идва ред на И - това е изявеното във видимия свят сега. Целостта на всичко това ражда УСУРИ – не само думичката, но и самото списание . Придружете ни в нашето приключение за духа и ще откриваме заедно себе си – всеки месец с всяка страница...


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: