СПИСАНИЕ DIVINO бр. 10
Брой 10 на DiVino Magazine поставя в центъра на вниманието вината от ризлинг. Заради по-топлия климат в България нашите агрономи и винари по-скоро рядко посягат към него, но през последните години интересът на публиката постоянно расте. Шеметният поход на ризлинг за покоряване на белите върхове във винената индустрия тръгва от поречието на Мозел, неговото родно място. Постепенно той печели все повече почитатели и темата ризлинг вече е актуална и в страните от новия свят. Представяме ви и едно от лицата на елзаската фамилия Шлумберже – емблематично име в света на ризлинга.
От страниците на DiVino Magazine ви предлагаме едно пътешествие из местните български винени сортове. Докато някои от тях като мавруд, гъмза, широка мелнишка или рубин са познати на всички, то има и други, които са по-малко известни: тракийска слава, черноморски еликсир, септемврийски рубин, орфей, гергана, камчия... Списъкът може да продължи още дълго, като се има предвид, че според последното преброяване на Международната организация за лозата и виното (OIV) в България има точно 120 сорта грозде.
Брой 10 на DiVino Magazine ви отвежда и в една емблематична за българското винопроизводство изба - Домейн Бойар. 20 години след създаването й, тя продължава да е най-големият производител и износител на българско вино за западни пазари. Оставаме в България с посещение в един от новопоявилите се ресторанти в София – Este. Луксозен, елегантен и богато обзаведен това е място, където ще ви изненадат с уникална храна и вина.
Kниги от същия жанр
-
Как да я впечатлимпечатна: 5.00 лв. -
Как да го впечатлимпечатна: 5.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.