Последният китайски готвач
В своя чувствен и пленителен роман “Последният китайски готвач” Никол Монес отвежда читателя в скрития свят на елитната кухня на модерен Китай чрез историята на американска кулинарна журналистка в Пекин.
Когато наскоро овдовялата Маги Макелрой е повикана в Китай във връзка с иск към покойния й съпруг, тя е сполетяна изневиделица от откритието, че той може да е водил двойнствен живот. Тъй като работата е единственото, което я поддържа, редакторката на списанието, за което пише, й възлага да направи материал за Сам, наполовина китаец, наполовина американец, който е наследник на даровити готвачи, работещи в двореца на императора.
Докато наблюдава как Сам се подготвя за кулинарно състезание за Олимпийските игри в Пекин, тя започва да съзира вплитането на кухнята в китайската цивилизация. Тук, сред уроците за традициите, дълга и човешките връзки Маги намира тайната съставка, която може да излекува сърцето й.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.