Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Ябълките. Ябълковият оцетпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
С ръце в тестото -
Всичко за печенетопечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Готвим на барбекюпечатна:
8.00 лв.
4.09 EUR -
Просо - суперхраната на бъдещетопечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Арабска кухняпечатна:
7.99 лв.
4.08 EUR -
Вкусни ястия само с 5 съставкипечатна:
64.80 лв.
33.13 EUR -
Рибена кухняпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
10-те храни, които очистват организмапечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.