Овче, козе и биволско мляко и продукти от тях
Овчето, козето и биволското мляко спадат към групата на т.н. "мини-млека". Това се дължи на факта, че обемът на тяхното производство в световен мащаб в сравнение с обема на произвежданото краве мляко, е сравнително малък. За България получаването и преработката на овче, козе и биволско мляко е имало и вероятно и в бъдеще ще има икономическо значение. Търсенето на продукти от тези млека, както и нашия, така и на външния пазар непрекъснато се увеличава и то на доста по-високи цени, в сравнение с цените на продуктите от краве мляко. Всеизвестно е високото качество на овчето и биволското българско кисело мляко, на кашкавал от овче мляко "Балкан", на овчето саламурено сирене, плесенно сирене "Рокфор", "Пекорино романо", "Манчего", "Гравиера","Кефалотири" и други.
Kниги от същия жанр
-
Българска трапезапечатна:
8.99 лв.
4.59 EUR -
Готвим в глинени съдовепечатна:
9.50 лв.
4.85 EUR -
Кулинарна енциклопедияпечатна:
59.70 лв.
30.52 EUR -
Вкусно с Вангапечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Прошката: най-великият лечителе-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Малката голяма вегетарианска книгапечатна:
35.00 лв.
17.89 EUR -
Гастрономически атласпечатна:
18.00 лв.
9.20 EUR -
Мъфинипечатна:
4.90 лв.
2.50 EUR -
Ароматни задушени гозбипечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.