Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Наръчник на художникапечатна: 22.00 лв. -
A Guide to Jewish Bulgariaпечатна: 20.85 лв. -
100-те най-велики спортисти на всички временапечатна: 13.00 лв. -
Плодови и млечни коктейлипечатна: 4.00 лв. -
Когато Господ ходеше по земятапечатна: 7.00 лв. -
Архетипът Месияпечатна: 10.00 лв. -
English Reader. Read, learn, have funпечатна: 6.00 лв. -
Размисли за революцията във Францияпечатна: 10.00 лв. -
How to Design and Build the Coolest Website in Cyberspaceпечатна: 44.90 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.