Нахут. Суперхраната на бъдещето
Нахутът, наричан още леблебия, се завръща в менюто на българина. Причината е, че в неговите бобчета се крият невероятни богаттва от белтъчини, фибри, витамините А,С,Е,К, фолиева киселина калций, жфелязо, фосфор, лецитин /вълшебното вещество, което спира стареенето и бори атеросклерозата/, магнезий, цинк, селен...
Разнообразието на гозбите с нахут е невероятно. Можете да приготвяте супи, ястия, пастети, салати, пици, ф окачи, бонбони, дребни сладки... Можете да го киснете в захарен сироп или да го използвате за пуканки. Да си направите кълнове, кафе и дори алкохолна напитка.
Слагайте го често на домажната трапеза. Той влияе благотворно на либидото, стомаха и стомашно-чревния тракт, не съдържа глутен, препоръчва се при балансираното хранене, има нисък кликемичен индекс, гликемичен товар и ниско съдържание на наситени мазнини, идеална храна е за вегетарианци и вегани.
Kниги от същия жанр
-
Халогенна кухняе-книга:
2.50 лв.
1.27 EURпечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Билките и подправките - храната чудо в кулинарията и медицинатае-книга:
5.00 лв.
2.55 EURпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Днес готвя - 20 рецепти за домашен сладоледе-книга:
4.00 лв.
2.04 EUR -
По следите на зехтинае-книга:
14.70 лв.
7.51 EUR -
Българският код за вкусно -
Баба, майка и аз в кухнята: Супи, сосове и маринатие-книга:
4.50 лв.
2.30 EUR -
6x5 рецепти и разговори с български топ готвачие-книга:
4.50 лв.
2.30 EURпечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR -
10 сурови десерта със суперхрани -
Cuisine Bulgareе-книга:
7.00 лв.
3.57 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.