Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Зодии на вкуспечатна: 25.00 лв. -
Джобен наръчник за производство на домашни винапечатна: 6.00 лв. -
София Лорен - рецепти и споменипечатна: 24.95 лв. -
Постна кухняпечатна: 5.80 лв. -
Чудесни бързи сладкишипечатна: 5.00 лв. -
Сборник рецепти за заведенията за обществено храненепечатна: 79.00 лв. -
В кухнята с Камелия Воче: лесно, вкусно и полезнопечатна: 30.00 лв. -
Специалитети с колбасипечатна: 8.00 лв. -
Фритюрникпечатна: 2.50 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.