Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Балансирано диабетично храненепечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Какво не знаем за... сиренетопечатна:
2.00 лв.
1.02 EUR -
70 икономични рецептипечатна:
5.99 лв.
3.06 EUR -
Cuisine Bulgareпечатна:
19.00 лв.
9.71 EUR -
Италианска кухняпечатна:
3.00 лв.
1.53 EUR -
Френска кухняпечатна:
3.50 лв.
1.78 EUR -
Избрани бразилски рецептипечатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Вегетарианско храненепечатна:
7.50 лв.
3.83 EUR -
Мед, маслини, октоподпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.