Най-вкусните козунаци за Великден
Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великден. Символизира тялото на Иисус Христос, така, както боядисаните в червено яйца символизират кръвта му. Според разпространеното схващане историята на козунака започва в началото на 17 век във Франция, откъдето се пренася в цяла Европа. В Италия се приготвят козунаците панетоне (Panetonne), които могат да издържат до 6 месеца. В Русия великденският обреден хляб се нарича кулич. Смята се, че в България козунакът е дошъл през периода 1915-1920 г.; дотогава за празника са месени хлябове, наричани „колак", „пармак", „кравай". Това е книга, побираща най-вкусните рецепти за любимия сладкиш и ще е полезна за всеки дом и за всяка домакиня.
Kниги от същия жанр
-
Сборник рецепти за ученическите столове и бюфетипечатна: 59.00 лв. -
Микровълнова кухняпечатна: 6.90 лв. -
Магията на изтънчените сосовепечатна: 2.00 лв. -
30 избрани рецепти с точени корипечатна: 2.50 лв. -
Готвим на барбекюпечатна: 8.00 лв. -
Рибапечатна: 1.99 лв. -
Ястия с картофипечатна: 6.00 лв. -
Дивечова кухняпечатна: 4.00 лв. -
1500 рецепти за всеки денпечатна: 11.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.