Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Племенникът на магьосникапечатна:
6.99 лв.
3.57 EUR -
Диалози на мъртвитепечатна:
8.95 лв.
4.57 EUR -
Дневник на скръбтапечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Сръбска кухняпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Котка, шапка и въжепечатна:
12.90 лв.
6.59 EUR -
Унизени телапечатна:
7.00 лв.
3.57 EUR -
Фалшификаторитепечатна:
1.50 лв.
0.76 EUR -
Съвременна българска прозапечатна:
5.50 лв.
2.81 EUR -
Едип царпечатна:
3.99 лв.
2.04 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.