Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Войната на древните - книга 3: Разцеплениетопечатна: 9.95 лв. -
Изгубени в Шангри-Лае-книга: 9.00 лв.печатна: 16.00 лв. -
Майстора и Маргаритае-книга: 11.99 лв.печатна: 18.00 лв. -
Под купола. Част 2печатна: 23.00 лв. -
Поглед в бъдещетопечатна: 10.00 лв. -
Човекът от Архангелске-книга: 2.00 лв. -
30 неизвиненипечатна: 12.00 лв. -
Жена на ръба на нервна кризапечатна: 14.00 лв. -
Български работипечатна: 12.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.