Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Двойният мъртвец - кн.7е-книга: 9.00 лв.печатна: 13.00 лв. -
Лечениетопечатна: 14.00 лв. -
Разказипечатна: 13.00 лв. -
Дами канятпечатна: 7.00 лв. -
Спътник на радикалния мислителпечатна: 12.00 лв. -
Сикстинското съзаклятиепечатна: 13.00 лв. -
Сексът не е повод за запознанствопечатна: 5.90 лв. -
Презапис или Другият куфар в Берлинпечатна: 14.00 лв. -
Кръвна връзкапечатна: 14.99 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.