Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Странният рицар на свещената книга. Част 1печатна: 7.50 лв. -
Двойственият живот на една вещицапечатна: 12.00 лв. -
Магьосникътпечатна: 14.00 лв. -
Слънце недосегаемопечатна: 18.00 лв. -
Диалози на мъртвитепечатна: 8.95 лв. -
Вила Пасификапечатна: 5.00 лв. -
Майсторът на фидепечатна: 12.99 лв. -
Избрани съчинения. Том 1. Мацакурци. В дебрите на Рилапечатна: 15.00 лв. -
Апартамент в Римпечатна: 5.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.