Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Избрано - том 1печатна:
5.00 лв.
2.55 EUR -
Декамеронпечатна:
40.00 лв.
20.45 EUR -
Кандидатътпечатна:
14.00 лв.
7.15 EUR -
Мафията ФСБпечатна:
10.00 лв.
5.11 EUR -
Видрица - луксозно изданиепечатна:
24.99 лв.
12.77 EUR -
Жестокият експериментпечатна:
9.00 лв.
4.60 EUR -
Подарък от Бобе-книга:
8.00 лв.
4.09 EURпечатна:
11.90 лв.
6.08 EUR -
Хиляда години молитвипечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Кучетата на войнатапечатна:
11.99 лв.
6.13 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.