Мед, маслини, октопод
Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа.
Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.
"Мед, маслини, октопод" е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.
Kниги от същия жанр
-
Как да излекуваме фанатикпечатна:
6.00 лв.
3.06 EUR -
Предсказаниетопечатна:
13.99 лв.
7.15 EUR -
Великият Гетсбипечатна:
8.99 лв.
4.59 EUR -
Кой крепи светапечатна:
11.95 лв.
6.10 EUR -
Митология на съняпечатна:
12.00 лв.
6.13 EUR -
Джобен наръчник за производство на домашна ракияпечатна:
4.00 лв.
2.04 EUR -
Чочаркапечатна:
14.95 лв.
7.64 EUR -
Забравенитепечатна:
17.00 лв.
8.69 EUR -
Пиявицитепечатна:
15.00 лв.
7.66 EUR
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.