Кръв, кости и масло

Кръв, кости и масло

(3.20 от 5 гласа)











Преди Габриел Хамилтън да отвори успешния си малък ресторант Prune в Ню Йорк, тя прекарва двайсет бурни години, белязани от идилично детство и трудна младост, преминала в непокорство, дрога, сексуални търсения, временна заетост в ресторантски кухни и барове по света.

Чувството на лекота и удобство в кухнята са закодирани у нея от ранна възраст, когато родителите й организират многолюдни партита с аромат на печени агнета, дим от ябълково дърво и марината с чесън и розмарин – ухания, станали част от съществото й.

Книгата следва едно необичайно пътешествие през различните кухни, които авторката обитава: селската кухня от нейното детство; кухните на Франция, Гърция и Турция, където често я хранят непознати и където усвоява същността на ресторантьорството; бездушните кетъринг фабрики, които й помагат да плаща наема си; собствената й кухня в Prune със стотиците неочаквани предизвикателства; кухнята на италианската й свекърва като свързващо звено между щастливото детство и собственото й бъдещо семейство – резултат от труден брак, дал й въпреки всичко богати и трайни дивиденти.

„Кръв, кости и масло“ е непоколебимо и лирично четиво. Своята история Габриел Хамилтън разказва с необикновена искреност, вдъхновение, хумор и страст. И ако вечерята в ресторант Prune на Хамилтън в нюйоркския Ист Вилидж е вълшебно преживяване за сетивата, то нейният едновременно епичен и интимен роман е рядко срещано удоволствие за душата.




Информация за избраната книга

Информация за избраната книга




Информация за книгата:

Издател: Гурме
Година: 2013
ISBN: 9789542917342
Страници: 366
Тегло: 0.31 кг.
Размер: 14.00x21.00 см.

За автора

За автора




Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: