Кръв, кости и масло
Преди Габриел Хамилтън да отвори успешния си малък ресторант Prune в Ню Йорк, тя прекарва двайсет бурни години, белязани от идилично детство и трудна младост, преминала в непокорство, дрога, сексуални търсения, временна заетост в ресторантски кухни и барове по света.
Чувството на лекота и удобство в кухнята са закодирани у нея от ранна възраст, когато родителите й организират многолюдни партита с аромат на печени агнета, дим от ябълково дърво и марината с чесън и розмарин – ухания, станали част от съществото й.
Книгата следва едно необичайно пътешествие през различните кухни, които авторката обитава: селската кухня от нейното детство; кухните на Франция, Гърция и Турция, където често я хранят непознати и където усвоява същността на ресторантьорството; бездушните кетъринг фабрики, които й помагат да плаща наема си; собствената й кухня в Prune със стотиците неочаквани предизвикателства; кухнята на италианската й свекърва като свързващо звено между щастливото детство и собственото й бъдещо семейство – резултат от труден брак, дал й въпреки всичко богати и трайни дивиденти.
„Кръв, кости и масло“ е непоколебимо и лирично четиво. Своята история Габриел Хамилтън разказва с необикновена искреност, вдъхновение, хумор и страст. И ако вечерята в ресторант Prune на Хамилтън в нюйоркския Ист Вилидж е вълшебно преживяване за сетивата, то нейният едновременно епичен и интимен роман е рядко срещано удоволствие за душата.
Информация за избраната книга
Информация за книгата:
За автора
Габриел Хамилтън
Биография:
Габриел Хамилтън e собственик и главен готвач на Prune, ресторант в Ню Йорк.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.