Креватните тайни на майсторите готвачи
Последният роман на Уелш – Креватните тайни на майсторите готвачи – е публикуван през 2006 г. И тук авторът извлича богат шотландски комизъм от своите единбургски герои и тяхната бляскава безперспективност. В този нов опус на мушката му е ресторантският бизнес, което той никога не е изпускал от погледа си и винаги е населявал със своите млади наркомани и тяхното плиткоумие, липса на далновидност, закърнял речников запас.
За свой герой Уелш избира не готвач, а младия санитарен инспектор Дани Скинър, който го отвежда от Единбург в Сан Франсиско. Бащата на Дани лежи на смъртно легло, а той, който никога не го е познавал, се опитва да открие неговата самоличност с надеждата това да му помогне да осмисли живота си и да го спаси от неконтролируемото му влечение към твърдия алкохол и шантавите жени.
Kниги от същия жанр
-
Берта Ислае-книга: 16.00 лв. -
Империяпечатна: 16.00 лв. -
Време разделнопечатна: 9.00 лв. -
Индийската принцесапечатна: 13.95 лв. -
Захапи за вратапечатна: 9.00 лв. -
Споменитее-книга: 8.50 лв. -
Пътешествие из страни на орли и замъципечатна: 14.95 лв. -
Пътуването на Чудомир в Турцияпечатна: 14.00 лв. -
Нито Ева, нито Адампечатна: 11.00 лв.
Информация
Информация за книгата:
За автора
Ървин Уелш
Биография:
Ървин Уелш е роден в Единбург през 1958 г. и учи в Лондон, където се дипломира като компютърен специалист. В края на 80-те започва да пише пиеси и да се изявява като журналист. Първият му роман – „Трейнспотинг“ (1993) – разтърсва не само британския, а и световния литературен свят с черното си комично описание на група млади наркомани, живеещи в Единбург през осемдесетте години на миналия век. С голям успех се ползва и филмът по този роман, режисиран от Дани Бойл (1996).
Продължението на „Трейнспотинг” – „Порно“ е публикуван през 2002 г. и също се радва на нестихващ интерес. Уелш е автор на още много нашумели романи: „Есид Хаус“, „Кошмарът Марабу“, „Гавра“ и др., всички вече издавани у нас. Последният му роман – „Креватните тайни на майсторите готвачи“ – е публикуван през 2006 г.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.