Класическа руска кухня
Водка и сельодка, шампанско с хайвер, „Бьоф Строганов“, киевски котлети, есетра, сьомга, моруна, шашлик, борш, солянка, пелмени и блини… Сигурно това е първото, което ви идва наум, когато чуете за класическата руска трапеза.
Но руската кухня не е само това. Както всяка голяма държава и Русия е възприела кулинарните рецепти на много страни и народи. И така се е получила една разкошна съкровищница от наслади за всеки вкус. От пикантните и пищни южни ястия до по-сдържаните, но не по-малко вкусни рецепти на Севера.
И все пак ще бъдете изненадани колко много от традиционно руските ястия са украсявали трапезата ви, без дори да сте знаели произхода им. Но може би най-приятното е, че за разлика от много други чужди рецепти руските ястия не изискват някакви суперекзотични продукти, нито пък са трудни за приготвяне.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.