Италианска и испанска кухня
Италианската кухня се приема за една от трите най-добри кухни в света. Тя има традиционен характер, дала е основата на френската кухня и е оказала влияние върху други европейски кухни. Кулинарното изкуство на страната е повлияно от географското й деление и има своята специфика в Северна, Средна и Южна Италия. Храната се приготвя от пресни хранителни продукти, като преобладават отглежданите в сьответния район култури. Италианците предпочитат телешкото месо, което задушават, пекат на грил или във фурна. Особено характерни са рецептите за ястия с месо от птици, които включват и яребици, бекаси, фазани и пъдпьдъци. Като морска страна Италия е известна и с голямата консумация на морска храна - миди, раци, стриди, различни видове риба. Приготвят се много чорби и супи, които са любимо ястие за италианеца. Най-разпространени са гъстите супи с много различни зеленчуци, с ориз или фиде. Те се сервират обикновено в големи чинии, тьй като в много от тях се прибавят и настъргано сирене "Пармезан" и зехтин. Зехтинът се оставя на масата, така че всеки да може да си налива колкото иска - обикновено една или две супени льжици. Испания е страна на контрастите - високопланински долини се редуват с вечнозелено слънчево крайбрежие, модерният XX век съжителства с традициите на средновековието. Испанската кухня е типично национална. В нея има ястия, които са непознати не само за хората извьн Испания, но и извьн дадения регион. Въпреки това и тук, както и в много други страни, различните завоеватели са повлияли вьрху местната кухня, разнообразявайки и обогатявайки старите кулинарни традиции.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.