Готвим в глинени съдове
Да се твърди, че готвенето в глинени съдове е класика за българина, няма да е никак точно, защото по цял свят готвят в глинени съдове различни специалитети. Но може да се твърди, че готвенето в глинени съдове днес се завръща – не толкова защото е модерно или просто звучи добре, а защото съвременната домакиня знае много добре колко колосална е разликата между печена на пещ пица и пица, печена в електрическата печка, както и между боба, сготвен в тенджера на котлон и боба, сготвен на огъня в глинено гърне. Вероятно, когато стане дума за делви, керемиди, гърнета и сачове, всеки си представя някое закътано дворче, асма, каменно огнище, цъфнали латинки край оградата... Същото, обаче, може да се постигне с едно излизане извън града. Ако пък поне веднъж сте сядали в някоя механа в Банско и сте опитали тяхното Катино мезе, разбрали сте, че глиненият съд дава съвършено друг аромат на ястията. Но преди да навлезете в царството на рецептите, ще поговорим за глинените съдове – как да ги подготвите за готвене, как да ги почиствате и съхранявате, кои са техните предимства и кои ястия стават в тях най-най-вкусни.
Kниги от същия жанр
-
Домашен Пирпечатна: 34.90 лв. -
Да печем с любовпечатна: 58.80 лв. -
Сборник рецепти за заведенията за обществено храненепечатна: 79.00 лв. -
Мед, маслини, октоподпечатна: 14.00 лв. -
Моята диабетична кухняпечатна: 17.00 лв. -
Вкусът на живота. 100 рецепти от бежанци в Българияпечатна: 12.00 лв. -
Усещане за вкус. Зима. Рецептите на chef Петровпечатна: 9.90 лв. -
Ястия с плодове, десерти със зеленчуципечатна: 3.00 лв. -
Кулинарни специалитети за по-малко от 1 часпечатна: 3.00 лв.
То е много важно за нас, затова може да ви бъдем от полза като ви дадем следните насоки:
Резюме: Моля опишете вашето общо впечатление от продукта в няколко думи.