Бела - брой 4/2012

Още от поредицата Бела

Бела - брой 4/2012

(4.00 от 1 глас)











  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.

Списание „Бела”, брой 4/170, 2012 г.

„В кухнята животът е по-интересен” твърди доцентът по италианска кухня и известният от тв предаването Lord of The Chefs РАДИ СТАМБОЛОВ. БЕЛА го покани точно преди Великден, за да издаде няколко кратки „заповеди” за месене на козунаци „на конци”. Но разговорът се отвори по-широко – за консуматорите и ценителите, за компетенциите на кулинарните блогове, книги и предавания, за автентичната българска кухня и непроучените докрай кулинарни райони, за фюжън ястията и за… съставките на живот, който не омръзва.

КОКО ШАНЕЛ
е от жените, които не се страхува да нарушава стереотипи и които винаги правят онова, което искат и обичат. Съдбата й е пример за това как талантът може да преодолее и най-лошите житейски обстоятелства, за да се самореализира. В статията „Под кожата на Коко Шанел” БЕЛА ви дава няколко ключа за разбирането на феномена Шанел, с които можете да отключите и собствения си успех.

За съвестта, изкуството и доброто разговаряме неслучайно във великденски дух с хората на духа – писателят АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ и художника АТАНАС ХРАНОВ. И още – за това дали изкуството ни учи да различаваме добро от зло, дали вярата в Бог е свързана пряко с нравствеността, дали изкуството може да спаси душата и дали съвестта ни може да бъде събудена чрез художество.

Дао е духовна практика, която отваря пътя ни към съвършено друг, по-хармоничен живот. Кратките парадоксални формулировки на основните принципи на дао, в което е концентрирана мъдростта на китайската философия, и днес звучат много съвременно. БЕЛА избра и изтълкува за вас четири най-важни от тях в статията „Добродетелите на дао”.

Ще остареем ли заедно? Това е въпрос, над който се замислят много влюбени. За да видите по-ясно бъдещето на вашата двойка, е нужно да зададете 6 въпроса към самите себе си и 5 въпроса, които се отнасят за двама ви. Анализирайте отговорите си с помощта на статията „Ще остареем ли заедно”.

Скоростта, с която остаряваме, зависи в голяма степен от представите ни за живота. Често сами ограничаваме възможностите си, като определяме, че това или онова начинание вече не е по силите ни. Има прости методи, които могат да ни помогнат да запазим младостта на тялото и ума по-дълго. Направете теста, публикуван в статията „Младост – (не)радост”, за да определите къде сте вие по скалата.
 
В новата БЕЛА можете да прочетете още:

- Какви цветове ще са модерни през топлия сезон.
- Кога козметичните грижи за подмладяване си заслужават усилията.
- Кой крем какви кожни проблеми решава.
- Как да избелим кожата без избелващи продукти.
- Какви са козметичните таланти на глухарчето.
- Кои са осемте мита за здравословен начин на живот.
- Какво да прави мама, когато няма време за диети.
- Кои са парадоксалните причини, които водят до напълняване.
- Как да направим пролетното прочистване на организма по-здравословно – разговор с д-р  Вергиния ГЕОРГИЕВА.
- Какво представлява макулната дегенерация, свързана с възрастта и как се лекува – разговор с офталмолога д-р Венелина МИЛЕВА.
- Кои са модерните заплахи за мъжкото здраве.
- Решими ли са проблемите на родното здравеопазване – разговор с д-р Методи ЯНКОВ.
- До какво води страхът от отхвърляне – от Райна АНГЕЛОВА, психолог.
- Защо ни плаши кръвта.
- Как жаждата за слава ни помага да мечтаем.
- Кога най-накрая ще настъпи краят на света.
- Защо шепненето е по-любовно от викането.
- Има ли сексуално равенство, или няма.
- Защо и кога лъжат децата.
- Кои са другите роли на яйцето по Великден.
- Какво можете да направите с картофено пюре.
- Как да си приготвите козуначени мъфини.
- И какво ги очаква конкретно през периода от 15 АПРИЛ до 15 МАЙ – астропрогнози на Михайлина НИКЛЕВА-МИШЕЛ.
 



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Дакс медия
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2012
ISSN: 131170840412
Поредица: Бела

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: