Kак да отстраня грешка #2038 на Adobe Digital Editions

Adobe Digital Editions е безплатна програма, създадена от Adobe, за да се използва с PDF и EPUB е-книги, които са защитени с Adobe DRM. От Adobe не поддържат ръководства на български език и поради тази причина ние разписваме решения на често срещани проблеми.

Грешка #2038 е доста често срещана и от друга страна дразнеща, поради факта, че не дава никакви допълнителни обяснения защо се появява и какъв е реално възникналия проблем. Пълният текст на грешката е подобен на:

IOError on local file open

Path:
(this varies depending on the folder names in your computer)

Event Detail:
Error #2038
— end —

 

Възможните причини да видите грешката са най-често 3. Има възможност да не е нито една от тях, но това е рядко срещано.

A) Файлът на книгата е бил премахнат от директорията където е бил.

Забележка: Направете следните стъпки, само ако имате възможност да свалите отново книгата от магазина, който ви я е продал. Библио.бг ви предоставя тази функционалност за ваше улеснение.

1. Изтрийте книгата от библиотеката на Adobe Digital Editions. Това ще изтрие грешния файлов път, който се използва от Adobe Digital Editions, за отваряне на е-книгата.

Изтриването може да направите когато сте отворили Adobe Digital Editions и сте на изглед Библиотека. За да сте сигурни, че сте там, кликнете на бутона Библиотека, който се намира в горния ляв ъгъл и изглежда като три книги.

След това кликнете на книгата, която искате да изтриете. Ще видите малка стрелка близо до нея. Кликнете на стрелката и след това на Delete Item.

2. Свалете отново книгата от своята библиотека от Библио.бг.

B) Книгата съдържа в името си символи, които не са латиница.

Adobe Digital Editions понякога може да има странно поведение, ако използвате символи на кирилица за имена на директории. Ако подмените тези символи с латински, най-вероятно проблемите ще се оправят.

C) Adobe Digital Editions има нужда да бъде преинсталиран.

Понякога Adobe Digital Editions просто има нужда да бъде преинсталиран. Първо я деинсталирайте от компютъра си, а след това я инсталирайте отново от Сайта на Adobe или от този ZIP инсталатор.

 

Надяваме се горната информация да ви е била полезна.

Adobe Digital Editions error #2038

Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: