Формати за електронни книги

epubePUB - (съкратено от Electronic Publication - електронна публикация. Възможни изписвания ePub, ePUB, EPub, epub, EPUB. Файловото разширение - .epub  е отворен стандарт за електронни книги, разработен за визуализация на съдържание, което е възможно да се преподрежда по различен начин в зависимост от размера на екрана, на който е отворено и избрания размер на шрифт. По спецификация той съдържа в себе си множество текстови файлове, шрифтове и изображения компресирани със ZIP.

ePUB формата няма дефиниран брой страници. Текста и изображенията са разпределени в параграфи и зависи от екрана на устройството и избрания шрифт пресмятането на реалната дължина на книгата.

Силата на ePUB формата е при визуализацията и подреждането на голямо количество текст и умерено количество графични елементи.

ePUB не е подходящ за книги или справочници, чието основно съдържание е от сложни изображения или е необходимо строго позициониране на изображенията. При такива публикации се използва по-успешно PDF формата.

 

pdfPDF - ( Файловото разширение - .PDF ) е отворен стандарт за размяна на документи. Целта на този формат е да уеднакви начина на визуализация на документи на различни устройства и операционни системи. При него се описва структурата на една страница и формата се запазва независимо от системата, която го отваря. Това е често използван формат при подготовката на книги за печат.

Отварянето на разработен за голям екран PDF документ върху малък екран води до визуализацията на твърде малък и начетим размер на шрифта. Тези недостатъци се коригират именно от ePUB формата.

Силата на PDF е използването му при книги и списания с голямо количество изображения и нуждата от точното им позициониране.

 

Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: