Библио.бг функционалности

Как да намеря книга в Библио.бг? - Дизайнът и функционалността на Библио.бг са разработени така, че да може максимално интуитивно и лесно да намериш това, което търсиш, ако е налично в каталога.
Можеш да се ориентираш лесно в категориите "Нови книги", "Списания", "Жанрове", "Най-продавани". Можеш да използваш "Разширено търсене" и да филтрираш лесно по Заглавие, Автор, Издател, ISBN, Ключови думи, Цена, Формат, Жанр.

Можеш да гледаш трейлъри за книги и интервюта с автори - към електронните книги в секция "Ревю" можеш да намериш трейлър към книгата, трейлър към филм по книгата или интервю с Автор или Издател на електронна книга.

Как да си купя електронна книга? - Натискайки бутона "Купи ebook" до избраната от теб книга, добавяш изданието в твоята "Кошница" със заглавия. От там можеш да избереш начин на плащане и да завършиш поръчката. След извършване на плащането избраните книги ще бъдат налични за сваляне във виртуалната ти библиотека в Библио.бг – „Моята библиотека“.

Как да си изтегля безплатна еКнига или еСписание? - Когато натиснеш бутона "Свали" на заглавие, чиято цена е 0, то става моментално достъпно за теб в "Моята библиотека", където се съхраняват всички твои книги.

Как са защитени книгите? - Книгите и списанията в Библио.бг се предлагат като файл в .ePub или .Pdf формат. Част от тях са защитени с Adobe DRM технология. Тази технология заключва файла с персонален ключ за всеки потребител и книгата може да се отваря само на устройства на този потребител.
Авторите и Издателите решават дали книгите им да бъдат разпространявани свободно или с допълнителни защити като Adobe DRM. Библио.бг вярва, че комбинацията от стойностна електронна книга и разумна цена е ключът към успеха на книгата и добрата оценка на читателя. Спазването на правата на Авторите и Издателите и справедливото заплащане на труда им е в интерес на всички.

Как да чета и съхранявам електронни книги и списания? - Електронните книги и списания се съхраняват в твоята виртуална библиотека в Библио.бг - "Моята библиотека". От там те са достъпни по всяко време. Можеш да съхраняваш библиотеката си и на своя компютър, таблет, еЧетец или мобилен телефон, като използваш съответния софтуер. Повече подробности по този въпрос можеш да научиш като прочетеш секцията "Софтуер и устройства за четене".