Nirvana

Nirvana

(4.67 от 6 гласа)КЪРТ КОБЕЙН е много повече от обикновена музикална (анти)звезда, мъченическа попкултурна икона или средностатистически сърдит млад човек. Той е не само рок символът на една епоха, каквито са Джими Хендрикс и Джим Морисън за 60-те, но и образец за изразяване на крещящо откровено отчаяние, искреност и автентичност, насмешка, страх и омраза към един неприятен и лицемерен свят, в който е лошо да си сам.

ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ след като грънджът направи революция на сцената и промени музиката неговата най-голяма звезда продължава да е във фокуса на вниманието – Кобейн е яростно критикуван, заради начина си на живот, но и безгранично обожаван, заради песните и светоусещането, с които ни дари. Изтерзаните му стихове, саморазрушителното му поведение, неговата двойственост и искреност не спират да предизвикват въпроси и да се сблъскват с установеното, „нормалното”... скучното.

ТОВА Е ИСТОРИЯТА на неговия живот, разказ за демоните и вдъхновението му. За дъжда в Сиатъл, за неразбраните деца, за нуждата от някой и нещо, което да замести празнотата в душите ни. За един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.

ОБЯВЕНА ОТ КРИТИКАТА И ФЕНОВЕТЕ за най-подробното и изчерпателно проучване на неговия живот, „Биографията на кърт Кобейн” от Чарлс Р. Крос се базира върху невероятно по обем многогодишно проучване, достъп до личните дневници на Кобейн, стотици интервюта с хората, пресекли своя път с неговия, и изострената чувствителност на автора към посланието в музиката на NIRVANA.

В КНИГАТА ЩЕ НАМЕРИТЕ ОЩЕ над 80 архивни фотографии, като единствено в българското издание фигурира пълна дискография на Nirvana, допълнена с преводи на обръщенията на Кърт Кобейн към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.Печатна книга

22.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 2.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Махалото
Година: 2010
Страници: 509
ISBN: 9789548338103
Баркод: 9789548338103
Тегло: 0.79 кг.
Размер: 16.50x23.50 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: