DiVino - брой 12/2013

-38%
е-списание - DiVino - брой 12/2013

Още от поредицата DiVino

DiVino - брой 12/2013

(4.60 от 5 гласа)











е-списание

5.00 лв. | Стара цена: 8.00 лв.

Спестявате: 3.00 лв. (-38%)

  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на DiVino Magazine представя вината от два сорта – сира и вионие. Въпреки че става дума за червен и бял сорт, връзката между тях е много топла и дори историческа. Едновременната им ферментация по бреговете на Северна Рона във Франция се практикува повече от 500 години! У нас този традиционен метод за производство на червени вина почти не е застъпен, което не пречи сирата,(или ширазът, както някои изби предпочитат да именуват вината си), да показва повече от добри резултати на местна почва. Как изглеждат българските вина от сира и вионие може да разберете от страниците на DiVino Magazine.

Брой 12 ви отвежда и по долината на френската река Рона, където между другото се ражда и едни от най-добрите вина в света - Шатоньоф дьо Пап, Ермитаж и Кот Роти. Всички те са се превърнали в най-разпознаваемите вино-емблеми не само от Рона, но и цяла Франция.

И тъй като мерлото винаги е бил един от най-почитаните сортове в България, DiVino Magazine ви предлага дегустация на актуалните вина от него на нашия пазар. Винарните у нас, които не отглеждат и винифицират мерло, се броят на пръстите само на едната ръка. Мерлото е така неразривно свързано с българското виноделие и така близо до душата на българския консуматор, че за мнозина звучи едва ли не като синоним за червено вино от наш си местен сорт.

Пътешествията на DiVino Magazine продължават със спирка в така близката не само географски северна Гърция. Районът е долината около град Драма, където се отглежда отлично грозде и много ароматни, свежи вина. Заедно с постоянния въздушен дренаж това мястото се превръща не в драма, а в истински рай за винарството. Ще се запознаете отблизо с вината на пет изби на само трийсетина километра от българската граница.

От страниците си DiVino Magazine ви сраща с едно от най-добре познатите лица на българското вино - Стефан Пирев. Като главен уайнмейкър на Винекс Преслав и изба Хан Крум, от десетилетия насам той изследва тероара на Североизточна България, но познава отлично и най-добрите микрорайони в южната част на страната.
Всичко това, а и много други интересни теми ще намерите в новия брой 12 на DiVino Magazine!



Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: Гурме
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 20131314450212
Поредица: DiVino


DiVino Magazine е резултат на нашата дългогодишна любов към виното. Информацията безспорно е най-важна, но не по-малко важно е настроението, което DiVino Magazine се надяваме да създава у вас (а преди това и у нас) и начинът, по който ни помага да гледаме на живота - с респект към Земята и към това, което хората получават от нея с труда си.

Добри вина, вкусни продукти, интригуващи вкусови съчетания, портрети на хора, които обичат работата си и я вършат с отдаденост, уникални храни и напитки, пътешествия за ценители и голяма доза зелена философия - това е нашата рецепта за вашите спокойни часове със списание (и чаша вино) в ръка.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: