419

419

(4.00 от 18 гласа)Печатна книга

20.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 1.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 2.99 лв.

„419“ на канадския писател Уил Фъргюсън разкрива зловеща схема за измами, заляла света. Защо „419“? Името идва от параграф от нигерийския наказателен кодекс, който третира измамите. 419 е станало жаргон при изпечените мошеници; за техните жертви пък те казват „балама мугу“, казано обикновено с презрение. Сюжетът пресъздава съвсем достоверни случки, сполетяващи и днес включително хора, които познаваме. А измамниците – все по-уверени в себе си – разпростират мрежите буквално поцелия свят. Те докосват най-фините струни на състрадание с гласове на нещастници, изпаднали в беда. Да ви звучи познато? Докато нещата не загрубеят. Тогава вадят своите визитки, а на тях пише: Знаеш ли кои сме? Ние сме Мафията. Ние ще те НАМЕРИМ... и ще те убием.

Романът „419“ е публикуван през 2012 г. Носител е на наградата „Скотиабанк Гилър“ още същата година. Преди публикуването на романа Фъргюсън е известен предимно като писател на хумористична литература. На церемонията по връчването на наградата, с която е удостоена книгата, авторът заявява пред медиите: „[Историята] започна с мисълта, че може би наистина там някъде има нигерийски принц, който поради липса на средства не може да се добере до свободата си..., но когато започнах да я пиша, сюжетът потъна в мрак от само себе си.

Накратко сюжета: Хенри Къртис – пенсиониран учител от Калгари, Албърта – умира в автомобилна катастрофа. Той се е самоубил, след като е бил въвлечен в парична измама, заради която семейството му ще остане на улицата. След смъртта му неговата дъщеря Лора заминава за Лагос, Нигерия, в опит да разбере какво се е случило и да предаде на правосъдието виновния извършител. Там тя е въвлечена е в шеметно лично разследване, което прерасва в криминален сценарий досущ като на филм. Нигерия се оказва люлка на изпипана схема за измами – започваща по интернет, продължаваща с телефонни обаждания и стигаща до най-банално изнудване.Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Litus
Година: 2015
Страници: 424
ISBN: 9786192090098
Баркод: 9786192090098
Тегло: 0.54 кг.
Размер: 14.00x21.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: