1000 места, които е добре да видите, преди да умрете

1000 места, които е добре да видите, преди да умрете

(3.56 от 9 гласа)











Нагонът за пътешестване – за да отворим съзнанието си и да преминем отвъд познатото – е стар колкото човека. Именно той подтиква древните римляни да посещават атинския Акропол и амфитеатъра във Верона. Той изпраща Марко Поло на много важно пътешествие на изток и кара свети Августин да напише: “Светът е книга и тези, които не пътешестват, четат само една страница”. Независимо дали се отправяме до Лондон за уикенда, или към някое съвсем затънтено местенце, пътешествието ни променя, понякога повърхностно, друг път издълбоко.

Пътуването разпръсва много от нашите предразсъдъци, потвърждава положителните ни очаквания и обещава безброй изненади. То ни отваря очите за екзотични места като Занзибар, Катманду, Мачу Пикчу и Лалибела – имена, познати ни от филми, книги и разкази, но които в действителност са много повече, отколкото всички посочени източници могат да ни обяснят. С пътешестването умът ни става по-любознателен, сърцето ни – по-силно, а духът ни – по-радостен. И щом съзнанието ни се разшири, то никога не може да се върне в първоначалното си състояние.

Никой не го е разбрал по-добре от ненаситния пътешественик и пътеписец Марк Твен: “След двайсет години вие ще бъдете по-разочаровани от нещата, които не сте правили, отколкото от тия, дето сте ги вършили. Така че отвържете въжетата, отплавайте от безопасното пристанище. Хванете попътните ветрове в платната си. Изследвайте. Мечтайте. Откривайте”..



Печатна книга

50.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр




Информация

Информация




Информация за книгата:

Издател: Изток Запад
Година: 2007
Страници: 1280
ISBN: 9789543214006
Баркод: 9789543214006
Тегло: 1.90 кг.
Размер: 15.00x21.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: