По стъпките на Хемингуей

По стъпките на Хемингуей

(4.22 от 9 гласа)Сто години след рождението на легендата на модерната американска литература, Палин поема по стъпките на любимия си още от гимназията автор, впуска се в неговия свят, докосва се до всяко кътче, където присъствието на Хемингуей е все още осезаемо.

Палин не просто преминава през местата, които се обвързани и до ден-днешен с автора, той изживява наново всяко едно чувство и важно събитие в живота му в търсенето на човека зад легендарното име – пияница и женкар, който обича котките и стрелбата, но пише по несравним начин и оставя траен отпечатък върху културата на XX век. Пътуването често е съпътствано от живописни цитати от произведенията на Хемингуей, а Палин ни запознава с фактите, вдъхновили автора за написването им. 

Виж цялата анотация »

Печатна книга

17.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.Информация

Информация
Информация за книгата:

Издател: Вакон
Година: 2014
Страници: 200
ISBN: 9789549535754
Баркод: 9789549535754
Размер: 13.00x20.00 см.

За автора

За автора

Първа спирка в пътешествието на Палин е къщата, където се ражда великият писател – мястото, където „американската литература се променя завинаги”. Споменът за Хемингуей обаче остава най-жив в Северен Мичиган, съумял да съхрани облика си от преди осемдесет-деветдесет години, когато е неизменна дестинация за лятната ваканция на легендарния писател през юношеските му години.

Оттам маршрутът поема курс към Европа, в страни като Италия, Франция и Испания, в които все още се открива частица от голямото име на американската литература, и където благодарение на Палин отново преживяваме миналото: трагедията на войната, романтиката на Париж, оживлението и колорита на многоцветните фестивали и покачващите адреналина надбягвания с бикове в Памплона, Мадрид и Валенсия.

Сто години след рождението на легендата на модерната американска литература, Палин поема по стъпките на любимия си още от гимназията автор, впуска се в неговия свят, докосва се до всяко кътче, където присъствието на Хемингуей е все още осезаемо. Палин не просто преминава през местата, които се обвързани и до ден-днешен с автора, той изживява наново всяко едно чувство и важно събитие в живота му в търсенето на човека зад легендарното име – пияница и женкар, който обича котките и стрелбата, но пише по несравним начин и оставя траен отпечатък върху културата на XX век. Пътуването често е съпътствано от живописни цитати от произведенията на Хемингуей, а Палин ни запознава с фактите, вдъхновили автора за написването им.

Първа спирка в пътешествието на Палин е къщата, където се ражда великият писател – мястото, където „американската литература се променя завинаги”. Споменът за Хемингуей обаче остава най-жив в Северен Мичиган, съумял да съхрани облика си от преди осемдесет-деветдесет години, когато е неизменна дестинация за лятната ваканция на легендарния писател през юношеските му години. Оттам маршрутът поема курс към Европа, в страни като Италия, Франция и Испания, в които все още се открива частица от голямото име на американската литература, и където благодарение на Палин отново преживяваме миналото: трагедията на войната, романтиката на Париж, оживлението и колорита на многоцветните фестивали и покачващите адреналина надбягвания с бикове в Памплона, Мадрид и Валенсия.

Приключенският дух на Палин ни отвежда и по места като отдалеченото градче Кий Уест във Флорида, Кения и Уганда, Куба, Монтана и Айдахо. В Кий Уест – мястото, където пламъкът на Хемингуей гори най-силно, споменът за литературната легенда е не просто жив, а и пресъздаден по повод стогодишнината му чрез чудноватите съревнования на негови двойници. По време на сафари из Национален парк „Амбосели” Палин се потапя в дивата африканска природа, където туристи се любуват на животните през обективите на новите си „Лайка” или „Пентакс”, а не както някога, през мерника на Манлихер или Браунинг.

Периодът от живота си, който писателят прекарва в Куба, е един от най-дългите, а домът му в Хавана, приютил го за двайсетина години, днес все още пази същия си облик благодарение на грижите на кубинското правителство. Последните години от живота си Хемингуей прекарва в американския Запад. Краят на живота на великия писател е началото на една легенда, на един култ и постоянни търсения. Такова търсене е и настоящият пътепис: едно специфично изследване на време и пространство, на необикновения дух и безспирните, трескави скиталчества на една от най-великите и колоритни литературни личности на XX век.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: