Йога за всички- брой 2/2013

Още от поредицата Йога за всички

Йога за всички- брой 2/2013

(2.33 от 6 гласа)











Богатството на българския език включва десетки пословици и поговорки за ума. В една от тях се казва: „Ум царува, ум добрува, ум патки пасе.“ Народната мъдрост е обобщила по нагледен начин колко определящо е нивото на развитие на ума.

Голяма част от хората днес не знаят много за същността на ума и неговата дейност. Съвременните учени познават само отделни негови фрагменти, изхождайки от факта, че е функция на мозъка. Умът не е нещо грубо, видимо и осезаемо. Той не може да се види или пък да се измери. Не му е необходимо пространство, в което да съществува. Умът е толкова нематериален, че няма качества за измерване. Той е най-фината част на материята и подтиква тялото към действие.

За науката йога неговото опитомяване е пътят за реализацията ни като човешки същества. Анна Павлова разказва за неговите особености през призмата на Веданта и йога философията.

Четете още в броя:
- Здравословното дишане - умението да извличаме максимална полза от въздуха
- Интервю с Нанси Трейнър - международна танцувална, театрална и ритуална изпълнителка, йога мастър и дизайнер на костюми
- Саламба ширшасана - стъпка по стъпка с Кристос Павлу
- Психология на чакрите: Вишудхи - от мълчанието през думите и отвъд тях
- Препоръки от Аюрведа за справяне с безсънието
- Камино де Сантяго де Компостела - пътят на душата
- Практика за за хора, прекарващи дълго време пред компютър с Кирил Коларов



  • Формат: PDF
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Още електронни списания

Още електронни списания




Информация за избраното списание

Информация за избраното списание




Информация за книгата:

Издател: София нюз
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2013
ISSN: 201397713143190102
Поредица: Йога за всички


Списание "Йога за всички" е ориентирано към широк кръг читатели, които вече се занимават или биха искали да започнат да практикуват йога.

На страниците му ще намерите специално разработени практики, изпълними в домашни условия, срещи с именити фигури от света на йога, запознаване с ведическата философия, разкази за пътешествия в Далечния Изток, аюрведични съвети за всеки ден и много други теми, с които заедно да намерим пътя към осъзнато съществуване.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: