Коран

Коран

(3.83 от 23 гласа)Коранът е свещената книга на исляма. Тя е съставена в писмен вид около 650 г. по време на халифа Осман.

Според ислямската традиция той е низпослан на части в продължение на 23 години на пророка Мохамед (570 - 632) от Аллах. Мохамед е бил на 40 год., когато в пещерата Хира, близо до свещения град Мека, чува за пръв път гласа на ангела Джибрил (Гаврил).

Коранът се състои от 114 сури (глави), подредени от дълги към кратки, които биват според мястото на откровението мекански и медински. Сурите са разделени на аяти. Някои сури, обикновено в началото си, съдържат аяти със скрит смисъл, наречени Хуруфу Мукатта.

За мосюлманите Коранът съдържа словата на Аллах. Още от времето на Мухаммад сурите от Корана се наизустяват, а хората, наизустили целия Коран, се наричат хафъзи (хуфаз).

Източник на описанието: Уикипедияе-книга

0.00 лв.

  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: