Народ от Исихасти

Народ от Исихасти

Автор: Деян Енев
(2.75 от 8 гласа)Книгата на Деян Енев обхваща както исторически, така и съвременни теми, свързани с вярата и народопсихологията.

Съдържанието на томчето включва следните седем есета: 1. Твоят Великден; 2. Имало ли е завет между Борис-Михаил и светите Седмочисленици?; 3. Народ от исихасти; 4. За институцията на таксидиотството; 5. Избитите преди 90 г. тракийски деца – между святостта и забравата; 6. Да се модернизира ли езикът на богослужението? и 7. Като олио и вода. Всекидневното християнство.

Писателят Деян Енев е познат на читателите най-вече със своите сборници с разкази, както и със статиите си във вестник „Монитор“, където беше съставител и редактор на ежеседмична страница, посветена на Православието.
Д. Енев е роден през 1960 г. в София. Завършил е английска гимназия и българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Работил е като бояджия в Киноцентъра, нощен санитар, пресовчик във военен завод, учител, текстописец в рекламна агенция и журналист. Издал е няколко сборника с разкази – „Четиво за нощен влак“ (1987 г.), „Конско евангелие“ (1992 г.), „Ловец на хора“ (1994 г.), „Клането на петела“ (1997 г.), „Ези-тура“ (2000 г.), „Господи, помилуй“ (2004 г.) и други. Носител е на национални и международни литературни награди.  • Формат: ePub
  • Защита: няма
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

За моделите от серията Kindle е необходимо да конвертирате .epub файловете към .mobi формат с безплатната програма Calibre.

Виж софтуер за четене на е-книги и е-списания.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Деян Енев
Издател: Омофор
Година: 2010
ISBN: 9789549700886

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: