Теория на финансово-стопанския анализ

Теория на финансово-стопанския анализ

(3.60 от 5 гласа)Настоящият учебник е адресиран към тези, които се подготвят и искат да вземат управленски, относително правилни и финансово-обосновани решения. В логическа последователност, съобразена с особеностите на дисциплината и възможностите на учебната програма, са представени основни въпроси от теорията и методологията на финансово-стопански анализ, конкретизирани по обекти.

Разгледаните подходи и методики са фокусирани върху организации, свързани с производствена дейност. За тематичната приложимост принципно може да се каже, че се отнасят и за останалите, занимаващи се с други основни дейности, включително и за тези с нестопанска цел.

В съдържанието, освен традиционните (класически) теми са вмъкнати и нови, като в Глави ХІІ-а, ХІІІ-а и ХІV-а за нематериалните активи, или в Глави VІІІ-а и ХV-а, в които се предлагат различни и целесъобразни аналитични методи.
Предвид специфичния характер на разглежданата дисциплина, учебникът съзнателно е изчистен от типичната, счетоводно-отчетна информация. За полагане на основите на дълготраен интерес към финансово-стопанския анализ към всяка тема са прибавени дискусионни въпроси, теми за курсови проекти и кратки тестови задачи с много отговори, които основателно генерират нови въпроси и алтернативи.

Акцентът в изложението е поставен върху теоретичните разработки и принципни обосновки. Авторът си запазва правото специфичната информация от финансов и отчетен характер да стане основна част на друго учебно пособие, където дисбалансът да бъде компенсиран.  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Издател: Libra Scorp
Страници: 201
ISBN: 9789544711771

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: