Камиони - брой 1/2019

Още от поредицата Камиони

Камиони - брой 1/2019

(3.75 от 4 гласа)  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Новият брой на сп. КАМИОНИ – бр. 1 / февруари 2019

Протестът в Брюксел стана възможен заради обединението в бранша. Ангел Траков, председател на УС на СМП, пред списание КАМИОНИ: „Оказа се, че бързо и лесно можем да се обединим едва когато ни заплашва пълно уни¬щожение, тогава каузата излезе на преден план и показахме на цялото общество, че „Обедине¬нието прави силата“ не е само лозунг.“
Daimler инвестира 500 млн. евро в автономни камиони. На изложението CES 2019 в Лас Вегас – най-големия форум за технологични нововъведения, шефът на Daimler Trucks & Buses съобщи две новости във фирмената стратегия за камионите: Daimler се фокусира в разработването на автоматизирани системи за управление на превозните средства на ниво 4 и основно към висока степен на автоматизация при движение по магистрали, първоначално между големи логистични хъбове. И че по преценка платунингът няма бъдеще, затова се спира инвестирането в него. Основанията са две – невъзможност да се гарантира 100% сигурност и безопасност във всякакви ситуации, както и че на практика не се реализира очакваната икономия на гориво.
Вносителите на камиони – накъде след рекордната 2018 г.? Официалните представители и вносители за България на основните марки товарни автомобили изпратиха отлична, рекордна година с доставените общо над 3400 нови камиона. Липсата на професионални водачи и несигурността около мерките в Пакет мобилност поставят под въпрос развитието на транспортния бранш у нас и на свързаните с него сектори като продажбата на камиони и сервизни услуги за тях.
Газовите камиони идват – на две скорости и на различни нива. Камионите на природен газ (NG) навлизат в Европа преди електрическите и по начин, който потвърждава, че страните в ЕС се развиват на различни скорости, а действията им са качествено различни по мащаби и по екологичен и финансов резултат.
 
В брой 1 / 2019 на сп. КАМИОНИ можете да прочетете още:
 
Рекорд: 3401 нови камиона над 12 тона са регистрирани през 2018 г. 2931 са влекачите, а 470 са шаси-кабини за строителството, комуналната сфера и други приложения. 2018 година е много успешна и за регистрациите на нови ремаркета и полуремаркета от клас O4 (над 10 тона), където бройките са 1969. 
297 нови автобуса са регистрирани у нас през 2018 г.
Започна записването за Scania Driver Competitions. Водачи на камиони от всички възрасти могат да покажат уменията си в тазгодишната надпревара. Победителят ще получи напълно нов камион Scania.
Volvo Trucks с нови решения за по-нисък разход на гориво. С нови подобрения в двигателите D11 и D13 производителят от Гьотеборг покрива изискванията на Eвро-6, версия D и намалява разхода на гориво.
Новият Ford Ranger идва по-мощен, по-икономичен и по-интелигентен. Новото поколение на пикапа Ford Ranger е по-мощно, с по-нисък разход на гориво, по-изискан дизайн и повече модерни технологии в помощ на водача в сравнение с предшественика си.
Какво се промени в ЗДвП? Промените и допълненията от 2018 година засягат водачите на превозни средства, превозвачите на товари и лицата, ангажирани с проверките на техническото състояние на превозните средства.
Dakar 2019 – най-тежкият досега. Николаев с КамАЗ спечели 41-вия, най-тежък от всички досегашни супермаратони.
Първи тестове на електрическия Mercedes-Benz eCitaro. Новият градски електробус Mercedes-Benz eCitaro е ефективен, комфортен, динамичен, безшумен и лек за управление – това сочат първите му пътните тестове, проведени в Манхайм, Германия, в които участва и редактор от списание КАМИОНИ.
Двадесет електрически автобуса Yutong E 12LF тръгнаха в София
Scania R410 и R450 са търсени за международен транспорт 
Новият комплекс на НИТИ в София
CTE trailers България – нова фирма със сериозни амбиции
ТУРБОМОТОРС ООД – втори живот за турбокомпресора
Онлайн тол-услуги за Балтийските държави - DKV предлага онлайн-винетки и тол-услуги за Естония, Латвия и Литва.Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2019
ISSN: 20191311831501
Поредица: Камиони


Списание КАМИОНИ (излиза от 2001 г.) покрива всички аспекти, свързани с продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на специализираните превозни средства – ванове, товарни автомобили, автобуси, строителни и комунални машини.
Следят се въвежданите нови модели, както и останалите технически новости. Списанието има практическа насоченост и прави собствени тестове на нови и употребявани автомобили, като обхваща модели, подходящи за българския пазар. От 2006 г. КАМИОНИ провежда сравнителни тестове с измерване на разход на гориво, средна скорост, обороти на двигателя и редица други параметри. Издателят на списанието е член на авторитетното международно жури Камион на годината (International Jury Truck of the Year). Рубриките Автобуси, Ванове и Строителни машини се поддържат постоянно – в рамките на списанието или като отделни издания. Всеки брой на списание КАМИОНИ съдържа обзорна статия или анализ на различни теми – пазарът на нови и употребявани товарни автомобили, прикачна техника и автобуси, лизинг – кой и какво предлага; пазарът на гуми, съответно на масла и горива; фирмени сервизи; сервизно оборудване; резервни части и др. Следят се промените в нормативната база, свързани с транспорта и автомобилите. Списанието отразява големите международни изложения за транспорт и товарни автомобили.
Информацията, която списанието предоставя на своите читатели, се допълва от сайтa www.kamioni.bg, чието съдържание се обновява ежедневно с кратки актуални новини.


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: