МЕНИДЖЪР - брой 11/2020

Още от поредицата Мениджър

МЕНИДЖЪР - брой 11/2020

(4.22 от 18 гласа)Между оптимиста, чиято максима е: „Не мърдай и ще видиш, че всичко се нарежда“, и песимиста, който отвръща: „Направи все пак това, което трябва, дори нещата да тръгнат от зле по-зле“, предпочитам втория.

Към това Норберто Бобио добавя, че само добрият песимист може да реагира със свободен ум, воля, скромност и отдаденост на това, което има да върши.
През последните месеци оптимистите бяха тези, които допуснаха да не мърдат много – в мисията си, в усилията си, в критериите си. Хванати за сламката, че дори доникъде да не стигнеш, имаш глобално оправдание за това. От оптимистите за пореден път чух, че винаги има време, но винаги има причина то да не е стигнало.
Вторите, песимистите, са тези, които продължават да ни възпитават в усърдие, правейки го още по-обтегнато и насочено към идеята, че всеки е капитан в зоната си на действие. В същото време знаят, че функциониращото общество не може повече да зависи само от работата и твърдостта на малките части в него.
 
Докато институционалните послания не успяваха да надскочат оракулското си ниво, животът продължи благодарение на общности, компании, екипи и отделни хора, изграждащи модели и отношения, които да съхранят останалото от нормалността и при следващия сигнал за затваряне.
Много от тях обаче действат в челен сблъсък със смисъла на думата „липса“, както казва Славяна, един от младите лекари, които участват с коментари в здравната ни тема в този брой.
 
Чуйте ги, защото тяхното бъдеще, което е и наше, зависи от трансформацията на липсите в наличие.
Това е песимизмът – не жест на отричане, а битка за промяна.
Елица Николова  • Формат: PDF
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-списание? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.


Още електронни списания

Още електронни списания
Информация за избраното списание

Информация за избраното списание
Информация за книгата:

Издател: Мит Прес
Категория: ПЕРИОДИКА
Година: 2021
ISSN: 977131121311311
Поредица: Мениджър


Списание МЕНИДЖЪР е единственото по рода си списание за българските мениджъри, предприемачи и собственици.То защитава техните интереси и полага усилия да им помага в бизнеса.

Основни цели:

• Да информира читателите си за най- модерните и ефективни практики в областта на мениджмънта, маркетинга, бизнеса и технологиите.

• Да подсказва на мениджърите решения, които ще направят дейността им по-успешна

• Да формира нова култура на управление и производство в България.

• Да бъде свободна територия за мненията, идеите и предложенията на мениджърите

• Да защитава интересите им пред държавните структури и да съдейства за подобряване на бизнессредата

• Да разширява кръга на своите читатели.

Списанието е независимо, частно, съблюдава етичния кодекс на българските журналисти, създадено е с изцяло български капитал.
 


Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: