Загадъчна смърт

Загадъчна смърт

(3.33 от 6 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Здравей читателю! Обръщам се към теб на Ти, защото те чувствам близък  и уникален със своята съкровена същност. Много често сме склонни да обвиняваме Съдбата, че тя не ни дава избор в живота, но аз мисля, че тя е благосклонна към всички нас, независимо от религиозната, класовата или политическата ни принадлежност. Всички знаем максимата „Роди ме майко с късмет, пък ме хвърли на смет!". Смятам, че всички ние, жителите на едно малко кътче от Вселената - Земята, имаме равен шанс към това, което живота ни предлага и от самите нас зависи дали да се възползваме и да го развием чрез своя мироглед или да оставим някой друг да решава вместо нас...

В книгата си, описвам живота на две семейства, живяли в различни краища на България и отгледали своите деца в годините преди и след  Демократичните промени. По-късно, както обикновено се случва, двете семейства се сродяват по силата на брак между децата им. Любовта присъща за хората с чисти помисли, непрекъснато изпълва със съдържание животът им, което впоследствие се предава и на роденият им син Александър. Отварянето на границите предоставиха избор на хората да решават къде искат да живеят - в собствената си Родина или в друга държава. Естествено за едни, лишени от средства за препитание, това се оказа избор по принуда, за други - да заменят стандарта на живота си със „западняшки", а за трети -  възможност да докажат своите професионални качества извън пределите на страната ни. Това разбира се е изборът на всеки човек да се почувства по някакъв начин „независим и свободен".

По стечение на обстоятелствата, моите герои попадат в различни държави и континенти, които ни дават представа, за традициите и стандарта на живот по тези места. От друга страна, чужденци, които дори и не са чували за държавата България, остават изумени от нашата история и неповторимите забележителности, на които ние като българи не обръщаме нужното внимание. Другото, което впечатлява „гостите" на нашата Родина са запазените многовековни традиции, но и необичайно странният български манталитет и народопсихология.

В крайна сметка, едно от най-важните послания които отправям към теб, драги ми читателю, е отношението на всички нас „земните  жители" към природата и заобикалящият ни свят, защото ако Съдбата си можем да променим, то Земята - нашият „Общ Дом", не можем да заменим с друг. Така както ние сме част от Него така и Той е част от нас.

Затова всички ние, нека бъдем разумни и да се отнасяме към него така, както искаме и той да се отнася към нас!Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Година: 2013
ISBN: 9789549387711

За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: