Пустинното копие

Още от поредицата Библиотека Галактики

Пустинното копие

Автор: Питър Брет
(3.00 от 2 гласа)  • Формат: ePub
  • Защита: Adobe DRM
  • Указания за четене. Виж
  • Съвместимост за четене. Виж (Не e за Kindle)
  • Как да купя е-книга? Виж
Файлът е съвместим за четене на всички съвременни електронни четци за книги с eInk екран, таблети с операционна система Android, Windows и iPad. На персонални компютри с Windows и Apple Mac.

Четенето не е възможно на моделите Kindle с eInk екран, защото Amazon.com не поддържат съвместимост с тази технология.

Известно изключение има за таблети Kindle Fire, на които може да бъде инсталиран софтуера BlueFire reader, а кратко ръководство може да прочетете тук.

Печатна книга

24.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Светлината на човечеството угасва. Нощта принадлежи на ненаситните човекоядни демони, които се надигат от Ядрото, когато слънцето залезе. Малкото оцелели човешки селища се крият зад укрепления и полузабравени защитни руни. Легендите обаче разказват за Избавителя – воин за едни, пророк за други, който преди векове обединил човешкия род и сразил демоните. Но тези времена са само легенда за повечето хора.

От южната пустиня се надига могъщата армия на красианците, водени от Ахман Джардир. Той се е обявил за Шар Дама Ка, Избавителя, и носи древните оръжия на легендарния си предшественик – копието и короната, които го доказват. След като е обединил враждуващите племена и ги е слял в една армия, е на път да поведе Последната битка с демоните. Остава му единствено да обедини и Зелените земи на Севера, независимо от това дали те го желаят, или не.

Но на Север се е появил друг Избавител. Той се казва Арлен, макар че всички го познават като Защитения – мрачен и загадъчен воин, чиято кожа е татуирана с мистични руни, които му дават силата да срази всеки демон, застанал на пътя му. Той отрича да е Избавителя, но делата му говорят по-силно от думите. Арлен проповядва на хората да се отърсят от вековните си страхове и ги учи как да се опълчат на демоните в нощта.

Някога Шар Дама Ка и Защитения са били приятели и братя по оръжие. Сега те са съперници. Във вихъра на събитията са въвлечени и други – Рена, млада девойка, преминала през много изпитания; Лийша, красива и могъща Лечителка с ненадминати умения в изкуството на руните; и Роджър, пътуващ музикант, който единствен умее да омагьосва демоните с музиката си.

Докато старите съюзи се разпадат и изникват нови, хората са в неведение, че се е появил нов вид демони, по-умни и смъртоносни от всичко, което са виждали досега.Kниги от същия жанр

Kниги от същия жанр
Информация за избраната книга

Информация за избраната книга
Информация за книгата:

Автор: Питър Брет
Издател: Колибри
Година: 2013
ISBN: 9786191501786
Страници: 584
Тегло: 0.55 кг.
Размер: 14.00x21.00 см.


Интервю с Питър В. Брет

Каква част от историята в „Пустинното копие“ беше в главата Ви, докато писахте „Защитения“?

П.В.Б. Цялата и в същото време нито един фрагмент от нея. Знам, че звучи тъпо, но е истина. Имах визия за ключовите събития, но същината, плътта на всяка история е онова, което се случва между крайъгълните камъни. А тази част няма как да оживее преди да си започнал да пишеш. После героите и събитията така те поглъщат, че даваш шанс на идеи, чието раждане никога не си подозирал.

Какво точно Ви изненада, докато писахте „Пустинното копие“?

П.В.Б. Образът на Абан, приятелят на Арлен и Джардир, продължава да ме изненадва. Винаги прекарва повече време на сцената, отколкото му се полага. По тази причина вероятно ще му поверя съществена роля и в бъдещи мои книги.

Джардир е силно комплициран характер, но точно когато човек започне да му симпатизира, той извършва нещо отвратително. Защо решихте така?

П.В.Б. Беше много лесно да се извае Джардир. Защото има много отчетлив морален код и дори когато обстоятелствата налагат да върши жестокости, той поема своята отговорност и действа без злоба в душата си.

Красианците сякаш съчетават черти на викингите и монголите, добавили сте и щипка от Близкия изток. Как си въобразихте тяхната култура, най-вече строгата им кастова структура?

П.В.Б. Помогнаха ми войнствените култури по цял свят. Повечето милитаристични народи имат строго класово общество и не ми беше трудно. Красианските касти са вдъхновени от самурайската култура на средновековна Япония, но двете идеи се претопиха взаимно, за да възникне нещо уникално!

Как бихте се произнесли за епизодите с насилие, упражнено върху жени?

П.В.Б. За сексуалното насилие е толкова тежко да се пише, колкото и да се чете. Но то е факт в живота на всяко общество, дори в нашето, и би било малодушно да се преструваме, че не съществува.

Кой от главните Ви персонажи Ви е най-любим?

П.В.Б. Опитвам се да не се бутам в книгите си, да не залагам свои черти в характерите на героите. И все пак, може би ценностната система на Арлен, неговият морален компас са най-близо до мен. И двамата имаме много съмнения и въпроси, свързани с религията и културата. Хората често приемат безкритично традициите на своите предци, защото им е по-удобно, по-лесно е да не носиш отговорност за живота си.

Можете ли да подскажете какво да очакваме в следващата книга от Цикъла – Война посред бял ден?

П.В.Б. Тя ще бъде малко по-политическа книга от предходните две. Пак ще има удари под кръста и щури приключения, разбира се. Ще се появят нови герои.

 

Източник: Издателство Колибри


За автора

За автора
Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: