Ръководство за работа с родители

Ръководство за работа с родители

Автор: Колектив
(4.13 от 16 гласа)Печатна книга

10.00 лв.

  • Наличност: не
  • Безплатна доставка за поръчка над 39.90 лв.
  • Доставка 3.99 лв. за поръчка над 9.99 лв.
  • За поръчка до 9.99 лв. доставка 3.99 лв.

Темата за родителството като знания, умения, отговорности и чувства е свързана не само с децата, нуждаещи се от социални услуги, и техните семейства, но е близка на всяко човешко същество в ролята му на дете и/или родител. От професионална гледна точка ФИЦЕ-България работи по нея вече десет години, привнасяйки и адаптирайки чужд опит към българските условия. Голяма част от проведените обучения към Образователен център ТРЕЙС на ФИЦЕ-България са били посветени на тази тема – толкова позната и толкова противоре-чива в страна, в която институцията и грижата извън семейството са били издигнати в култ през комунизма, довело до инвестиции в сгради и материална база, а не в работа със семейството. Днес тези схващания създават големи трудности при промяната в мисленето на национално и местно ниво: от политиката през теорията и практиката за подкрепа на деца в риск.

Процесът на промяна във философията относно ролята на семейството в положителното развитие на детето във всички области от живота му в световен мащаб също се случва бавно и постепенно. Метаморфозата от възпитател, изпълняващ ролята на родител, във възпитател в ролята на довереник на детето и семейството както в Европа, така и в Америка отнема години, много практика и научни доказателства. Проследявайки този процес и черпейки мъдрост от опита на нашите по-напреднали западни и презокеански колеги, си позволихме отново да подкрепим този процес с практически ориентирано „Ръководство за работа с родители”. Екипът на проекта “Родителите са родители”, с уважение към вашия професионализъм, си позволява да ви представи нашето издание. „Ръководството за работа с родители” е посветено на работата със семействата на децата, които ползват резидентни услуги, но също така може да послужи за работа с родители на деца в риск. То е предназначено за всички професионалисти, работещи в различни видове социални услуги за деца, както и за психолозите и педагогическите съветници в училищата.

Автори на ръководството са специалисти от Нидерландския институт за младежта и Сдружение за педагогическа и социална помощ за деца ФИЦЕ-България. Използваните материали са събрали световния опит по темата. Ръководството е създадено по проект “Родителите са родители“, финансиран от Нидерландското министерство на здравеопазването, благосъстоянието и спорта и отразява изцяло европейската и американската философия за подкрепа на семейството и родителите.
Информация

Информация
Информация за книгата:

Автор: Колектив
Категория: За родители
Година: 2014
Страници: 148
Тегло: 0.19 кг.
Размер: 13.00x20.00 см.

Коментари

Коментари


Плащане с EasyPay може да направите като изберете опция плащане "чрез ePay" и на платежната страница изберете Таб "В брой на каса".

Вижте приложения пример: